Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια στo ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ζήτησε η Κεραμέως

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως μετά τα νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με δυο μαθητές ελαφρά τραυματίες και τρεις συλληφθέντες τραυματίες. 

«Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές» διαμηνύει το υπουργείο.

«Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης» τονίζεται.

Στο πλαίσιο αυτό, με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων  προς τον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Δύο μαθητές τραυματίες και τρεις συλλήψεις από τα σημερινά επεισόδια

Δύο ελαφρά τραυματίες μαθητές, παιδιά 15 και 17 ετών, και πέντε προσαγωγές με τις τρεις να μετατρέπονται σε συλλήψεις, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που έγιναν νωρίτερα το πρωί στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. 

Οι συλληφθέντες είναι τρεις ανήλικοι, οι οποίοι φαίνεται να κινούνταν προς το σχολείο για να συνδράμουν τα άτομα που βρίσκονται εντός του συγκροτήματος. Πάνω τους βρέθηκαν αιχμηρά αντικείμενα και γι' αυτόν τον λόγο συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ομάδα ατόμων με κουκούλες και καλυμμένα τα πρόσωπα, που φέρεται να ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, βγήκε νωρίτερα από την αυλή του σχολείου με καδρόνια, εκτοξεύοντας πέτρες, κροτίδες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στη μεριά φοιτητικών και άλλων συλλόγων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν για τα χθεσινά επεισόδια. 

Έγινε χρήση χημικών, ενώ πετάχθηκε και μια μολότοφ προς του φοιτητές μέσα από το σχολείο. 

Πάντως, παρά τη μεγάλη ένταση, το μαθήματα συνεχίζονται, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...