Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ξάνθη- Κορονοϊός: Νέα «λουκέτα» μπήκαν σε σχολικά τμήματα λόγω κρουσμάτων

Μόλις στην τρίτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων καταγράφεται ραγδαία αύξηση. 

Ειδικότερα, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως τρία τμήματα σχολείου στην Ξάνθη έκλεισαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού σε μαθητές, μεγαλώνοντας τη λίστα με τα τμήματα -ανά την επικράτεια – στα οποία έχει μπει «λουκέτο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρία τμήματα του 1ου μειονοτικού δημοτικού σχολείου Ξάνθης: Το τμήμα Ένταξης (ΣΤ Τάξη), το τμήμα ΣΤ2 (ΣΤ Τάξη) και το τμήμα Αγγλικών του ΣΤ2 (ΣΤ Τάξη). Τα εν λόγω τμήματα θα παραμείνουν κλειστά για 10 ημέρες, από τις 27/09 μέχρι και τις 06/10.

Σημειώνεται, ότι με βάση τα πρωτόκολλα που είναι σε ισχύ, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα σε περίπτωση που αρρωστήσουν με κορονοϊό τα μισά παιδιά μιας τάξης, ενώ δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.

Φθιώτιδα: Αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα στα σχολεία

 

Ανεβαίνουν ανησυχητικά τα κρούσματα κορονοϊού στη Φθιώτιδα και ειδικά στη Λαμία πριν καλά - καλά γίνουν τα πρώτα τεστ της 3ης εβδομάδας λειτουργίας τους.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα lamiareport.gr, τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου δηλώθηκαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας δώδεκα (12) περιστατικά κορονοϊού μεταξύ των οποίων δύο (2) εκπαιδευτικοί. Η πλειοψηφία των σχολείων, 6 στα 7 είναι από τη Λαμία και τα 5 είχαν απασχολήσει από την προηγούμενη εβδομάδα με κρούσματα και η μετάδοση φαίνεται ότι καλά κρατεί.

Επιπλέον άλλα εφτά (7) κρούσματα κορονοϊού καταχωρίσθηκαν από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας, μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτικός.

Έτσι στο σύνολο οι νέες μολύνσεις σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Φθιώτιδα φτάνουν τις 19 ή σχεδόν το 50% του συνόλου της Στερεάς που είναι 40. Από τα 40, τα 5 αντιστοιχούν σε εκπαιδευτικούς, καθώς εκτός από τους τρεις της Φθιώτιδας, είχαμε άλλους δύο στην Ευρυτανία.

Παράλληλα, παραμένουν κλειστά δύο τμήματα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης και ένα τμήμα του δημοτικού σχολείου Μουλκίου στον δήμο Συκυωνίων του νομού Κορινθίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ