Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ.: Μειώθηκε αρκετά η παραβατικοτήτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Για «σημαντική μείωση» σε διάφορους δείκτες παραβατικότητας στη Θεσσαλονίκη στο κέντρο της πόλης στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 κάνει λόγο η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως εξηγεί, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και αφορά στην εντατική αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της πόλης (πλατεία Αριστοτέλους, Βλάλη Πλατεία Δικαστηρίων, Ροτόντα), πραγματοποιούνται καθημερινά εποχούμενες και πεζές περιπολίες για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών και την κατ’ επέκταση εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Ως αποτέλεσμα αυτών των καθημερινών αλλά και πιο εξειδικευμένων ειδικών επιχειρησιακών δράσεων, καταγράφονται ενδεικτικά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μείωση (43,4%) παρουσιάζεται σε περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων, ενώ αντίστοιχα παρουσιάζεται αύξηση στις εξιχνιάσεις ανάλογων περιστατικών.

Μειώθηκαν κατά (12,8%) οι κλοπές τροχοφόρων, ενώ το ποσοστό των ανευρεθέντων οχημάτων για το 2021 ανέρχεται σε (60,3%).

Μείωση (37,9%) σημειώθηκε σε περιστατικά ληστειών. Αντίστοιχα, εντός του 2021 έχει εξιχνιαστεί ποσοστό (69,5%) περιπτώσεων ληστειών και (66,3%) για το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφορικά με περιπτώσεις λαθρεμπορίου παρουσιάστηκε μείωση κατά (44,3%).

Επίσης, σημαντική μείωση (76,9%) σημειώθηκε στην κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, σε περιστατικά πλαστογραφίας (40%) και σε διάφορα άλλα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα (19,7%).

Επιπλέον, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών το ίδιο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης συνέλαβαν συνολικά 50 άτομα και κατέσχεσαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών χαπιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...