Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Γ. Παπαδόπουλος: Η Θήβα μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι 6,5 Ρίχτερ

Τα δεδομένα για τους σεισμούς σε όλη τη χώρα αρχίζουν και αλλάζουν προς το χειρότερο είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στην περίπτωση της Θήβας

  Για τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές που ανησυχούν τους σεισμολόγους στην Ελλάδα μίλησε το μέλος της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος κάνοντας ειδική αναφορά στη Θήβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα σεισμικά δεδομένα σε όλη τη χώρα αρχίζουν και αλλάζουν προς το χειρότερο είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι η περιοχή που ανησυχεί περισσότερο τους επιστήμονες είναι η Θήβα. «Η Θήβα μπορεί να δώσει σεισμό μέχρι 6,5 Ρίχτερ», τόνισε χαρακτηριστικά στο MEGA ο κ. Παπαδόπουλος.

Όσον αφορά τον σεισμό στην Κρήτη ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «ήταν μεγάλος και πολύ ισχυρός, και αυτό δικαιολογεί τον μεγάλο αριθμό μετασεισμών».

Όπως είπε «ενδέχεται οι μετασεισμοί που θα ακολουθήσουν να είναι μεγέθους 5 Ρίχτερ. Ήδη η καταστροφή είναι εκτεταμένη, με λιγότερες ή μεγαλύτερες βλάβες, και τα κτήρια είναι ευάλωτα σε επόμενους μετασεισμούς».

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο η έντονη μετασεισμική ακολουθία μετά τον ισχυρό σεισμό της Κρήτης θα συνεχιστεί για τουλάχιστον έναν μήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...