Κοινωνία

Σχολεία: Ξεκίνησαν οι αναστολές καθηκόντων καθηγητών «για λόγους προστασίας δημόσιας υγείας»

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, η «παρθενική» απόφαση αναστολής καθηκόντων σε εκπαιδευτικό ελήφθη από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας και φέρει την υπογραφή του Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων στο οποίο προχώρησε η υπηρεσία έγινε «για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον νόμο, ο χρόνος αναστολής καθηκόντων δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, οπότε δεν καταβάλλονται αποδοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο που αποκαλύπτεται 

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, αφού έλαβε υπόψη του:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 3 της υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.55254 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4187/Β΄/10-09-2021)

2. Το υπ΄ αριθμ. εμπ. πρωτ. 12/22-09-2021 ενημερωτικό σημείωμα του … Δ.Σ. Αθηνών ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Επιβάλλουμε από τις 22-09-2021 στον …, εκπαιδευτικό κλάδου …, συμφώνως προς τις διατάξεις του άρθρο 3 της υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.55254 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4187/Β΄/10-09-2021), το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων από την Υπηρεσία του, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ως άνω άρθρου, κατά τον χρόνο αναστολής καθηκόντων, ο οποίος δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται αποδοχές.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...