Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Κληρικός δάνεισε χρήματα σε 32χρονο και εκείνος τον εκβίαζε για να μην του τα επιστρέψει

Στην υπόθεση εμπλέκονταν συνολικά τρία άτομα - Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή τους

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία μετά από έρευνες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχετικά με καταγγελία περί εκβίασης σε βάρος 33χρονου κληρικού.

Ειδικότερα, ο 33χρονος κληρικός κατήγγειλε, ότι στις αρχές του μήνα δάνεισε ένα χρηματικό ποσό σε έναν 32χρονο. Στη συνέχεια ο 32χρονος απέστειλε μηνύματα στον κληρικό, απειλώντας τον ότι θα δημοσιεύσει δυσφημιστικά κείμενα σε βάρος του σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες, ενώ απαιτούσε εκβιαστικά, τόσο τη μη καταβολή του ποσού που δανείστηκε, όσο και την εκ νέου καταβολή χρηματικού ποσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

'Αμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν σε προκαθορισμένη συνάντηση μια 31χρονη και ένας 26χρονος που είχαν φτάσει στο σημείο για να παραλάβουν ένα χρηματικό ποσό που είχε συμφωνηθεί νωρίτερα. Τα δύο αυτά άτομα λειτουργούσαν κατ' εντολή του 32χρονου, ο οποίος παρουσιάστηκε στο ίδιο σημείο λίγο αργότερα.

Τα τρία αυτά άτομα συνελήφθησαν, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εκβίαση κατ' εξακολούθηση, συνέργεια σε εκβίαση και εκβίαση κατά συναυτουργία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ