Κοινωνία

Πάτρα: Ιερόσυλος έκλεψε εικόνα του Αγίου Νικολάου από τον 17ο αιώνα!

Στο καταγραφικό της κάμερας εντοπίστηκε το πλάνο του όταν πήγε να την καταστρέψει

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση της Ασφαλείας για τους πραγματικούς σκοπούς ενός ιερόσυλου που εισέβαλε βάσει οργανωμένου σχεδίου στο ναό του Αγίου Νικολάου στην Πάτρα και άρπαξε την παμπάλαια εικόνα του αγίου, η οποία χρονολογείται γύρω στα μέσα του 17ου αιώνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Έλληνας δράστης έφτασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην εκκλησία και προσπάθησε να καταστρέψει μια κάμερα που βρισκόταν στην εξωτερική πλευρά της για να μην τον καταγράψει. Στην συνέχεια, διέρρηξε το ναό, άρπαξε την πολύτιμη εικόνα και έσπευσε να εξαφανιστεί. Ωστόσο, η κλοπή εξιχνιάστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς καθώς, παρά τις φθορές που προκάλεσε στην κάμερα, το πλάνο του την στιγμή που την κατέστρεφε καταχωρήθηκε στο καταγραφικό.

Οι άνδρες της Ασφάλειας ταυτοποίησαν άμεσα τα στοιχεία του ιερόσυλου, τον συνέλαβαν και κατέσχεσαν την κλεμμένη εικόνα του Αγίου Νικολάου η οποία αποδόθηκε στον προϊστάμενο ιερέα της εκκλησίας. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αλλά εξετάζεται αν σκόπευε να την πουλήσει και σε ποιον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ