Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Επίθεση με βιτριόλι: Δικηγόρος Ιωάννας-«Η Ιωάννα θα είναι παρούσα σε κάθε δικάσιμο και η Έφη θα τη βρει μπροστά της»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα με τη δύναμη ψυχής που επέδειξε την Τετάρτη όταν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, στην έναρξη της δίκης για την επίθεση με το βιτριόλι.

Η κίνησή της αυτή ήρθε σε αντίθεση με τα όσα επέλεξε να κάνει η δράστρια, η οποία προτίμησε να μείνει κρυμμένη στο κελί της και να παρακολουθεί την Ιωάννα από την τηλεόραση.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τη θέση της εντολέας του και σχολίασε την απουσία της δράστιδος από την πρώτη δικάσιμο.

«Στις 30/09 περιμένουμε να ξεκινήσει η δίκη και η κατάθεση της Ιωάννας. Στις αρχές Δεκεμβρίου θα αποφυλακιστεί η δράστις και έτσι θα πάμε σε μια πιο γρήγορη διαδικασία ώστε να έχει εκδοθεί η απόφαση ως τέλη Νοεμβρίου», είπε αρχικά.

«Η Ιωάννα είναι συγκινημένη από την στάση του κόσμου»

Η Ιωάννα είναι συγκινημένη από την στάση του κόσμου, όπως είπε ο δικηγόρος της και θα ήθελε με κάποιο τρόπο να ανταποδώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ερωτηθείς για τη μη εμφάνιση της δράστιδος, ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε: «δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας σε αυτή τη γυναίκα είναι αυταπόδεικτο. Ο καθένας θα υπέθετε ότι θα έρθει στο δικαστήριο να εκφράσει τη συγγνώμη της να εξηγήσει τις πράξεις της. Κρίνοντας τη δήλωσή της ότι θα εμφανιστεί σε μεταγενέστερη δικάσιμο, στην ουσία είναι σαν να λέει ότι θα εμφανιστεί σε μια πιο ασφαλή δικάσιμο. Η Ιωάννα όμως δήλωσε ότι θα είναι εκεί σε κάθε δικάσιμο και όποτε εμφανιστεί η Έφη θα τη βρει μπροστά της».

«Ζητάει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Καταρχάς ποιους καλύπτει, ποιους προστατεύει. Τέτοια εγκλήματα δεν σχεδιάζονται και δεν υλοποιούνται από ένα άτομο. Από κάπου είχε βοήθεια, το αν η βοήθεια θα αναχθεί σε επίπεδο συνεργού για την ποινική διαδικασία μένει να αποδειχτεί.Είναι διαφορετικό να πάω σε ένα μαγαζί να αγοράσω κάτι και διαφορετικό να ζητήσω να μου προμηθευτεί ένα προϊόν που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο», εξήγησε.

«Αυτό περιμένουμε να απαντηθεί. Να είναι σίγουρη η γυναίκα αυτή θα εμφανιστούν και οι όποιοι βοηθοί της ή συνεργοί της», σημείωσε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ