Κοινωνία

Σοκαριστική μαρτυρία μέσα από το "Σωτηρία": "Τριγύρω μου μόνο ανεμβολίαστοι"

Τη δική του άσχημη εμπειρία με τον κορονοϊό περιέγραψε ένας 58χρονος, ο οποίος αν και είχε «θωρακιστεί», κάνοντας και τις δύο δόσεις του εμβολίου από τον περασμένο Μάρτιο, πέντε μήνες αργότερα «χτυπήθηκε» βαριά από τον φονικό ιό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

«Με λίγα λόγια αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να το νιώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega ο Παναγιώτης Ανυφαντής, σημειώνοντας πως «ο κορονοϊός δεν είναι παιχνίδι».

Ο 58χρονος, ο οποίος νοσηλεύτηκε για πολλές ημέρες στην κλινική COVID-19 του Σωτηρία, δίνοντας μάχη για τη ζωή του, αν και εμβολιασμένος, υποστήριξε μάλιστα ότι τον έσωσε το εμβόλιο, ενώ τριγύρω του ήταν μόνο ανεμβολίαστοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Με έσωσε το εμβόλιο. Το πιστεύω ότι με έσωσε το εμβόλιο…», είπε, προσθέτοντας: «Τριγύρω μου μόνο ανεμβολίαστοι».

Όπως εξομολογήθηκε επίσης, πέρασε πολύ δύσκολα στο νοσοκομείο, καθώς έτρωγε με δυσκολία και ανέπνεε μετά βίας. Τις περισσότερες, δε, ώρες καθόταν μπρούμυτα για να μην πνίγεται.

«Τις περισσότερες ώρες καθόμουν μπρούμυτα για να αναπνέω και έτσι ούτε μηνύματα δεν μπορούσα να στείλω στην οικογένεια», είπε.

Στο Δωμάτιο 277, ήταν ο μοναδικός εμβολιασμένος…

«Ο διπλανός τού λέω έχεις κάνει εμβόλιο; "Είμαι αθλητικός τύπος. Κάθε μέρα πήγαινα και γύριζα με το ποδήλατό μου για μπάνιο από τη Νέα Ιωνία στο Φάληρο. Δεν περίμενα να το κολλήσω" μου λέει. Μετά από λίγες μέρες έφεραν έναν άλλον ίδια ηλικία με έμενα χάλια…», περιέγραψε.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως, μετά από λίγο, νοσηλεύτηκε με κορονοϊό σε άλλη κλινική και η 31χρονη κόρη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συνομιλία που τον σημάδεψε

«Λέω να σας ρωτήσω κάτι μου λέει "πείτε μου". Κι εγώ που το έκανα το εμβόλιο στην ίδια θέση είμαι. Η απάντηση της ήταν σε τόνο αυστηρό: "Κύριε Ανυφαντή, αν δεν είχατε κάνει το εμβόλιο δεν ξέρω αν θα μιλούσαμε τώρα μαζί ή που άλλου θα βρισκόσασταν…"», εκμυστηρεύτηκε για τη συνομιλία του με την επιμελήτρια της κλινικής.

Ως ζωντανή… απόδειξη πως οι 9 στους 10 που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας είναι ανεμβολίαστοι, ο κ. Παναγιώτης, ο οποίος, χάρη στο εμβόλιο, όπως υποστηρίζει, έχει μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή, έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους δεν έχουν πειστεί ακόμα να σηκώσουν μανίκι.

«Ούτε συζήτηση. Είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Ήμουν 10 μέρες όλα τα περιστατικά ήταν ανεμβολίαστοι», είπε, καταλήγοντας: «Σε αντιεμβολιαστή δεν θα έλεγα κάτι γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει κώδικας επικοινωνίας. Σε φοβισμένους θα έλεγα να πάνε να κάνουν το εμβόλιο και να κλείσουν τα αυτιά τους».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...