Κοινωνία

Πανεπιστήμια: Όλα τα μέτρα για φοιτητές και καθηγητές

Αντίστροφη μέτρηση για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων. Αναλυτικά το πρωτόκολλο από το υπουργείο Παιδείας. Όσα πρέπει να ξέρουν φοιτητές και καθηγητές.

Σύμφωνα με το υπ. Παιδείας, για να μπορεί να συμμετάσχει κάποιος στη δια ζώσης εκπαίδευση, πρέπει να πληροί ένα από τα παρακάτω:

-Ολοκληρωμένο εμβολιασμό για την COVID-19 (να έχουν περάσει και οι 14 ημέρες) και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορονοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ κάθε Τρίτη και Παρασκευή, και επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος.

Πότε θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την 1η Οκτωβρίου αρχίζει η εκπαιδευτική διαδικασία για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στα πανεπιστήμια και θα πραγματοποιείται διά ζώσης.

Πρακτική άσκηση

Από 30.9.2021 η συμμετοχή των φοιτητών των Σχολών Επιστημών Υγείας σε εκπαιδευτική διαδικασία ή πρακτική/κλινική άσκηση σε φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα για τους οποίους έχει καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός πραγματοποιείται μόνο κατόπιν απόδειξης ότι έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη ή μονοδοσική δόση εμβολίου κατά του COVID-19, η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει στον προβλεπόμενο χρόνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...