Κοινωνία

Χανιά: Ελικόπτερο διασώζει κτηνοτρόφο που υπέστη έμφραγμα

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης διεξήχθη σε περιοχή των Λευκών Ορέων στα Χανιά για έναν 60χρονο βοσκό από την Ανώπολη Σφακίων που, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, υπέστη έμφραγμα, ενώ βρισκόταν στο βουνό όπου είχε πάει για λίγες ημέρες να φροντίσει τα ζώα του.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ένα δεύτερο άτομο που ήταν μαζί με τον 60χρονο, κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές, αφού απομακρύνθηκε από το σημείο του συμβάντος, καθώς πρόκειται για δυσπρόσιτη περιοχή. Το περιστατικό σημειώθηκε πολύ κοντά στο καταφύγιο Χουλιόπουλου, των Λευκών Ορέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελικόπτερο super pumaτο οποίο απογειώθηκε μαζί με γιατρό από τη Ρόδο, περισυνέλεξε τον κτηνοτρόφο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων. Ο 60χρονος έχει εισαχθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και μάλιστα όταν παρελήφθη είχε τις αισθήσεις του και ήταν σε κατάσταση να περπατήσει.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Ανώπολης, 3 συνάδελφοί τους από το κλιμάκιο των Βρυσών, καθώς και ομάδα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 60χρονος κτηνοτρόφος αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Βίντεο δείχνει τη στιγμή που το ελικόπτερο προσγειώνεται στα βουνά και ο κτηνοτρόφος, περπατώντας μάλιστα ο ίδιος, μπαίνει μέσα.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ