Κοινωνία

Ελληνικό Αρκαδίας: Το άγνωστο γραφικό χωριουδάκι για ήρεμες αποδράσεις

Η Αρκαδία είναι από εκείνους τους προορισμούς που ενδείκνυνται για ολιγοήμερες αποδράσεις μέσα στη φύση. Γεμάτη με αμέτρητα, γραφικά χωριουδάκια που απευθύνονται στον καθένα ξεχωριστά, αποτελεί ιδανική αφορμή για μια αναζωογονητική εκδρομή μακριά από την πόλη και τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Ένα από τα χωριά- ιδανικός προορισμός για ένα διήμερο μέσα στη φύση και το Ελληνικό, άγνωστο στο ευρύ κοινό.

Οι περισσότεροι έχουν ακουστά και γνωρίζουν καλύτερα τους διάσημους γείτονές του, Στεμνίτσα και Καρύταινα, οι οποίες κάθε χρόνο προσελκύουν πλήθη κόσμου τόσο για τις πρώτες φθινοπωρινές, όσο και για τις χειμερινές εξορμήσεις τους. Ωστόσο, από τις εκπλήξεις της περιοχής αποτελεί το Ελληνικό, που είναι χτισμένο πάνω σε τρεις καταπράσινους λόφους, σε υψόμετρο 700 μέτρων.

Πρόκειται για ένα χωριό που ενδείκνυται για ήρεμες και χαλαρωτικές αποδράσεις μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, μακριά από τους πολυσύχναστους «γείτονές» του, το οποίο μυεί τον επισκέπτη του στην παράδοση και τον φυσικό πλούτο της Αρκαδίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπέροχα διατηρημένα πετρόκτιστα κτίρια, που διατηρούν ανέπαφη την παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική, λιθόστρωτα δρομάκια που ταξιδεύουν νομίζεις σε άλλη εποχή και μια κεντρική πλατεία «κούκλα» για να απολαύσει κανείς αυθεντικούς παραδοσιακούς μεζέδες με τσίπουρο ή μερακλίδικο ελληνικό καφέ στα παραδοσιακά καφενεδάκια της.

Από τα πιο σημαντικά και επιβλητικά κτίρια στον προστατευόμενο οικισμό ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος το μεγαλοπρεπές, διώροφο διδακτήριο, στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού, που κάποτε λειτουργούσε το δημοτικό σχολείο του χωριού. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και το ηρώο, αφιερωμένο στους πεσόντες.

Επίσης, στο χωριό αξίζει κανείς να επισκεφτεί και το Εκκλησιαστικό Μουσείο, στο οποίο ξεχωρίζουν δύο εντυπωσιακοί πολυέλαιοι. Το Ελληνικό μπορεί να λειτουργήσει και ως ορμητήριο για την γνωριμία του επισκέπτη με την ευρύτερη περιοχή όπως το φαράγγι του Λούσιου με τα υπέροχα μοναστήρια και τα πολλά μονοπάτια, καθώς και την Αρχαία Γόρτυνα, το διάσημο κατά την αρχαιότητα ιερό του Ασκληπιού.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ