Κοινωνία

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Στα άδυτα του κυκλώματος – Απαιτούν πληρωμή μόνο με bitcoin

Δρουν ανεξέλεγκτα με τους επιτήδειους να διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους με προσχέδιο πλαστών πιστοποιητικών τα οποία περνούν από τον έλεγχο της ειδικής εφαρμογής που σκανάρει τα έγγραφα.

Το Mega παρουσιάζει πως λειτουργεί το παράνομο κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών, καθώς κατάφερε και επικοινώνησε μέσα από πλατφόρμα των social media με άνθρωπο του κυκλώματος. Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός.

Costas: Hello, ενδιαφέρομαι για πιστοποιητικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Lukas Benjamin: Παράγουμε και προσφέρουμε το πιστοποιητικό COVID 19. Το κάνουμε αυτό καταχωρίζοντάς το στη βάση δεδομένων του συστήματος υγείας που του δίνει την ίδια κατάσταση με ένα εμβολιασμένο άτομο.

Πλαστό πιστοποιητικό με δικαίωμα επιλογής εμβολίου!

Το κύκλωμα έχει περάσει την διαδικασία των παράνομων πιστοποιητικών σε… άλλο επίπεδο, καθώς ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το κύκλωμα και εμφανίζεται ως μεσολαβητής δίνει ακόμα και δυνατότητα επιλογής εμβολίου.

Lukas Benjamin: Έχετε ένα προτιμώμενο εμβόλιο που θα θέλατε να χρησιμοποιήσουμε;

Costas: Θα ήθελα ένα εμβόλιο mrna για εμένα. Είναι όμως 100% ασφαλές χωρίς να φανεί ότι είναι ψεύτικο; Δηλαδή θα περνάει το qr code;

Δεν διστάζουν μάλιστα να κάνουν και σόου προκειμένου να διαφημίσουν την πραμάτεια τους.

Lukas Benjamin: Το πιστοποιητικό είναι 100% ασφαλές. Ο κωδικός QR εμφανίζεται μόλις σαρωθεί και εμφανίζει όλες τις πληροφορίες για το εμβόλιο. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε εφαρμογή covid19 για να σαρώσετε αυτήν.

Οι οδηγίες μάλιστα ακολουθήθηκαν πιστά και το πιστοποιητικό έγινε δεκτό από την ειδική εφαρμογή.

Lukas Benjamin: Αυτό που έστειλα είναι απλώς ένα δείγμα της δουλειάς μας με ένα φανταστικό όνομα γιατί παράγουμε για όλες τις χώρες της ΕΕ. Ωστόσο, όταν παράγουμε το δικό σας, θα εμφανιστεί το όνομά σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

«Έτοιμο σε 48 ώρες» 

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ παρουσιάζει τα διαδικαστικά, δηλαδή τον χρόνο που θα χρειαστεί για να πάρει κανείς στα χέρια του το πλαστό πιστοποιητικό και πόσο θα είναι το κόστος.

Costas: Μια τελευταία ερώτηση. Σε ποσό χρόνο θα μπορώ να το έχω; Αρχίζουν και ζορίζουν τα πράγματα για εμάς τους ανεμβολίαστους

Lukas Benjamin: Σε 48 ώρες, θα το έχετε.

Costas: Ωραία. Πως γίνεται η πληρωμή; Αφού βγει το πιστοποιητικό;

Lukas Benjamin: Φυσικά όχι. Χρειαζόμαστε τα χρήματα για να πληρώσουμε τους υπεύθυνους της διαδικασίας. Δεν είμαστε κερδοσκοπικός οργανισμός. Αυτό δεν είναι δουλειά, αφορά ανθρώπινες ζωές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πληρωμή μόνο με bitcoin

Ο διαχειριστής του group για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι η πληρωμή γίνεται μόνο μέσω bitcoins

Costas: Οκ αλλά πως θα σας πληρώσω;

Lukas Benjamin: Όπως είπα, δεχόμαστε μόνο bitcoin για λόγους ασφαλείας. Ακολουθεί η διεύθυνση Bitcoin για πληρωμή.

Costas: Ωραία. Βάζω το ποσό και σας στέλνω τα στοιχεία μου, οκ;

Lukas Benjamin: Εντάξει, και θυμηθείτε να στείλετε και το στιγμιότυπο οθόνης της πληρωμής σας.

Costas: Έγινε!! Σας ευχαριστώ πολύ! Θα σας ενημερώσω σύντομα.

Το φαινόμενο με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού φαίνεται πως παίρνει τεράστιες διαστάσεις καθώς οι επιτήδειοι αναζητούν ενδιαφερόμενους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ