Κοινωνία

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές ξημερώνει μίνι «lockdown» - Δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας φαίνεται σταθερή το τελευταίο διάστημα με τα κρούσματα να μην υπερβαίνουν τις 3.000 και το ποσοστό του δείκτη θετικότητας να παρουσιάζει μικρή μείωση. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.422 νέα κρούσματα για το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των νεκρών και των διασωληνωμένων να παραμένει υψηλός. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 37 νέοι θάνατοι και 364 διασωληνωμένοι.

Η σταθεροποίηση του ιικού φορτίου, και των σκληρών δεικτών σε επίπεδα που είναι προς το παρόν διαχειρίσιμα από το ΕΣΥ, αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, αλλά όπως επισημαίνουν οι ειδικοί η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την τελευταία εβδομάδα ο λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.01.

Ωστόσο, η εικόνα δεν είναι ομοιόμορφη στην επικράτεια. Και ενώ η Αττική παρουσιάζει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, περιοχές της επικράτειας και ιδίως της βόρειας Ελλάδας εμφανίζουν αύξηση κρουσμάτων αλλά και θετικότητας.

Ήδη μίνι lockdown εφαρμόζεται σε αρκετές περιοχές, ενώ στο ίδιο καθεστώς αναμένεται να ενταχθούν η Καβάλα, η Ημαθία, η Πιερία και η Πέλλα, καθώς μεταπήδησαν στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...