Κοινωνία

Γιάννης Λαγός: Σταμάτησε την δίαιτα που βάφτισε "απεργία πείνας" - Παίζει παιχνίδια με το Ευρωκοινοβούλιο

Φρούδες ελπίδες ότι «νίκησε» και θα μπορεί στο εξής να μιλάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το κτίριο στην Αθήνα, θρέφει ο καταδικασμένος για την συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός.

Ο φυλακισμένος στον Δομοκό Λαγός, είχε ενημερώσει πριν μερικές ημέρες ότι κάνει απεργία πείνας προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημά του για μεταγωγή στο κτίριο του ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, κάθε φορά που υπάρχει ολομέλεια, προκειμένου να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ουδέποτε έκανε απεργία πείνας, έτρωγε κανονικά και δεν είχε προκύψει κανένα πρόβλημα στις φυλακές. Θέλησε με τον τρόπο αυτό να ασκήσει πίεση προκειμένου να γίνουν δεκτά τα αιτήματά του.

Την Τετάρτη, ο Γιάννης Λαγός έσπευσε να ενημερώσει τους οπαδούς του ότι σταματά την απεργία πείνας γιατί… δικαιώθηκε. Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επιχειρεί να εμφανιστεί για ακόμα μία φορά ως ηγέτης των οπαδών της Χρυσής Αυγής – όσων έχουν απομείνει – και να παρουσιάσει την εικόνα του ανυποχώρητου που θα δικαιωθεί.

Ο ίδιος με δήλωσή του μέσα από τη φυλακή και μέσω της ιστοσελίδας της πολιτικής ομάδας του «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση», ανέφερε ότι πήρε διαβεβαιώσεις από την εισαγγελία των φυλακών Δομοκού ότι θα του επιτραπεί να εκφωνήσει ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο την επόμενη φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλά τα εμπόδια για να παρευρεθεί στη συνεδρίαση

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και σίγουρα ο Λαγός λέει ψέματα ως προς τη… δικαίωσή του.

Ο ίδιος ζήτησε να μεταφερθεί στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Για να πάει εκεί, θα χρειαστεί συνοδεία 20 πάνοπλων αστυνομικών, που όμως δεν θα μπορούν να εισέλθουν στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα γιατί λειτουργεί με καθεστώς πρεσβείας, όπου απαγορεύεται η είσοδος σε ενόπλους.

Κι όλα αυτά, γιατί ο Γ. Λαγός ανήκει στους «μη εγγεγραμμένους» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των οποίων η γραμματεία -λόγω πολυσυλλεκτικότητας – δέχεται χωρίς κριτήριο τα αιτήματα όσων θέλουν να μιλήσουν.

Αυτό σημαίνει ότι χωρίς την παρουσία αστυνομικών εντός του κτιρίου είναι αδύνατο να μεταβεί εκεί ο Λαγός.

Το αίτημά του, ναι με το έλαβε ο εισαγγελέας φυλακών, όμως, ουδέποτε τον ενημέρωσε ότι θα το κάνει δεκτό, αλλά θα το διαβιβάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικές πηγές δήλωναν ότι θα εξετάσουν το αίτημά του, χωρίς να υπάρχει κανένα καθεστώς εκβιασμού, ειδικά με ψεύτικες απεργίες πείνας. Ελεγαν δε ότι βεβαίως και πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματά του ως ευρωβουλευτής, έστω και καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ωστόσο, θα πρέπει να μπουν και κάποια όρια ώστε να μην εξευτελιστεί διεθνώς η χώρα και να μην θιγεί ο βασικός πυρήνας της δημοκρατίας που τόσο πολέμησε ο Γιάννης Λαγός και η Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ