Κοινωνία

Τα σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης για Αριστοτέλους, Στάβλους Παπάφη και Σαράντα Εκκλησιές

Τις προτάσεις που διακρίθηκαν στους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για την πλατεία Αριστοτέλους, τους Στάβλους Παπάφη και τις Σαράντα Εκκλησιές παρουσιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης στους επισκέπτες της 85ης ΔΕΘ (περίπτερο 2).
Την έκθεση με τις βραβευμένες συμμετοχές, εγκαινίασαν επίσημα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο αντιδημάρχος Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κ. Ζέρβας: “ Υποδομές - αναπλάσεις - καθημερινότητα” το τρίπτυχο της πολιτικής μας
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημείωσε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει την πολιτική της στο τρίπτυχο “ υποδομές - αναπλάσεις - καθημερινότητα”. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζέρβας, τα έργα αστικών αναπλάσεων αποδίδουν πολλαπλά οφέλη, καθώς επιδρούν θετικά πέραν όλων των άλλων, στην οικονομία, στην εμπορική κίνηση, στον τουρισμό.
Αναφερόμενος στο έργο ανάπλασης του άξονα της Αριστοτέλους, σημείωσε ότι η δημοτική αρχή παραμένει πιστή στον σχεδιασμό και στο πρόγραμμά της, τηρώντας τη δέσμευσή της ότι θα δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες, ώστε η Αριστοτέλους να ανανεωθεί και να αποκτήσει μια νέα εικόνα, με νέες προσεγγίσεις, νέα υλικά αλλά και σεβασμό στον αρχικό σχεδιασμό.
Για τους πρώην Στάβλους Παπάφη, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι με τις παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί μετασχηματίζονται σε έναν ζωντανό και δημιουργικό πολυχώρο, που συνδυάζει πράσινο, κοινωνικές δομές, δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού αλλά και υπόγειο πάρκινγκ.
Σε ό,τι αφορά την περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών, ο προγραμματισμός αφορά τη δημιουργία ενός κτιριακού συγκροτήματος παιδικού σταθμού και κοινωφελών λειτουργιών σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

      Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων
Στα επιμέρους στοιχεία των τριών έργων αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τα μέλη των κριτικών επιτροπών στους τρεις αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, αλλά και προς τα στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, για τη μελέτη που αφορά την ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού, ενώ για το έργο ανάπλασης των πρώην Στάβλων Παπάφη η παρούσα διοίκηση του δήμου εξασφάλισε χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών. Εξάλλου, για τη διενέργεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το κτίριο στις Σαράντα Εκκλησιές, όπως πρόσθεσε ο κ. Κυριζίδης, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 40.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...