Κοινωνία

Rapid test – Υποχρεωτικό για τους ανεμβολίαστους στις αστικές μετακινήσεις στην περιφέρεια

Οι κάτοικοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς περιορισμούς με τα ΜΜΜ, σύμφωνα με τα μέτρα που δημοσιεύτηκαν στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τους κατοίκους της περιφέρειας.

Στις περισσότερες περιοχές της χώρες οι αστικές συγκοινωνίες εκτελούνται από τα ΚΤΕΛ, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα για όσους μένουν στην περιφέρεια, καθώς θα αναγκάζονται να πληρώνουν rapid test για την μετακίνησή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι προβλέπει η διάταξη για την μετακίνηση των ανεμβολίαστων στην περιφέρεια

Συγκεκριμένα, το σχετικό άρθρο στο ΦΕΚ αναφέρει ξεκάθαρα ότι «οι ταξιδιώτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10, αντιστοίχως, ασχέτως προορισμού και με όλα τα μέσα μεταφοράς (όπως αεροπλάνα, πλοία, σιδηρόδρομο, λεωφορεία, αστικά ή υπεραστικά ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ), υποβάλλονται έως 48 ώρες πριν το ταξίδι τους σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κοροναϊού çovid-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη».

Επισημαίνεται μάλιστα ότι οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και τους ανηλίκους από 12 ετών και πάνω. Η μοναδική ηλικιακή κατηγορία που εξαιρεί το εν λόγω άρθρο είναι τα παιδιά έως 11 ετών, τα οποία για τη μετακίνησή τους μπορούν να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) που πραγματοποιείται έως 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαθητές και εργαζόμενοι θα αναγκάζονται να πληρώνουν για τις αστικές μετακινήσεις

Οι εργαζόμενοι στην περιφέρεια που ως μοναδικό τρόπο μετακίνησης έχουν τα ΚΤΕΛ για να πάνε στη δουλειά τους, θα αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να έχουν τα απαραίτητα rapid test, κάτι που φυσικά δεν ισχύει για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων που έχουν ξεχωριστή αστική συγκοινωνία.

Το ίδιο ισχύει προφανώς και για μαθητές που μετακινούνται για φροντιστήρια από την μία περιοχή του νομού στην άλλη, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...