Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι – Η Ιωάννα απέναντι στη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή – «Να με κοιτάξει όπως όταν μου επιτέθηκε»

Για την απόφασή της να βρεθεί στο δικαστήριο που ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου, απέναντι στη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή, μίλησε η Ιωάννα.

Παράλληλα, η Ιωάννα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της.

«Θέλω να με κοιτάξει στα μάτια όπως όταν μου πέταξε το βιτριόλι»

Ερωτηθείσα για την απόφασή της να παραστεί στη δίκη, η Ιωάννα είπε ότι αν και την τρομάζει η σκέψη να έρθει αντιμέτωπη με τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή, θέλει να την αντικρύσει κατάματα, όπως την ημέρα της επίθεσης.

«Είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος που δεν θα μπορούσα να μην παραστώ. Όσο και να με τρομάζει η σκέψη, θέλω να με κοιτάξει στα μάτια όπως τη στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να εξηγήσει τι της έκανα. Ξέρω πως πιέζω τον εαυτό μου στα όρια του, αλλά θα προσπαθήσω να το διαχειριστώ. Θέλω να αντιμετωπίσω κατάματα όλο αυτόν τον πόνο και τις οδυνηρές αναμνήσεις ώστε να ξεδιαλύνουν τα ερωτηματικά που έχω και να μπορέσω κάποια στιγμή να προχωρήσω στη ζωή μου. Πιστεύω πως θα είναι μεγαλύτερο βάρος στην ψυχή μου αν δεν πάω» εξομολογήθηκε, μιλώντας στον Alpha.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η εικόνα μου τραβά τα βλέμματα του κόσμου»

Η Ιωάννα μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της, όπως το να βγει εκτός σπιτιού και να πάει μια βόλτα. Όπως είπε, τα προβλήματα παραμένουν λειτουργικά, ούτε καν αισθητικά.

«Μπορώ να βγω υπό προϋποθέσεις, αλλά η μάσκα περιορίζει πολύ τις κινήσεις μου, πρέπει να αποφεύγω συνεχώς τον ήλιο και φυσικά η εικόνα μου τραβάει συνεχώς τα βλέμματα του κόσμου. Οπότε, πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να βγαίνω έξω και άρα προτιμώ την ασφάλεια του σπιτιού μου. Κυκλοφορώ αναγκαστικά για τα απολύτως απαραίτητα όπως τις επισκέψεις μου στους γιατρούς και πάντα με συνοδεία, για παν ενδεχόμενο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνοντας, η κοπέλα εξέφρασε την πίστη της στον Θεό, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ τυχερή που είναι ζωντανή και έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή: «Η πίστη νομίζω δίνει στον καθένα μας ελπίδα και δύναμη, ειδικά όταν κάποια πράγματα ξεφεύγουν των δυνατοτήτων μας. Είμαι ευγνώμων που έχω μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Τις δύσκολες ώρες του μεγάλου πόνου πάντα ζητάω δύναμη από το Θεό για να αντέχω. Η δύναμή μου είναι η οικογένειά μου και ο κόσμος. Δεν θα ήμουν ζωντανή αυτή τη στιγμή αν δεν είχα δεχτεί τη βοήθειά τους και τη συμπαράστασή τους».

«Η επιθυμία μου είναι η δική μου επίθεση να είναι η τελευταία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά κάποια πράγματα και πως η δικαιοσύνη και οι θεσμοί να λάβουν πλέον τα κατάλληλα μέτρα για αυτό» κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ