Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι – Πως λειτούργησαν οι διάλογοι με την χαρτορίχτρα στην ψυχολογία της δράστιδος

Σοκαριμένη δήλωση η κυρία Φωτεινάκη με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Όπως είπε γνωρίζει ότι «πολλοί άνθρωποι απευθύνονται σε χαρτορίχτρες, σε ανθρώπους που ακουμπούν στις ανθρώπινες ρωγμές για να βγάλουν χρήματα».

«Όλα αυτά τα λόγια που ακούμε είναι λόγια που εκλύουν θυμό και δημιουργούν εμμονές με πρόσωπα. Και η κατηγορούμενη αναζητά το εξιλαστήριο θύμα. Όλο αυτό που ακολουθεί όμως η εκδικητική επιθετικότητα δεν έχουν να κάνουν μονο με τα λόγια της χαρτορίχτρας αλλά με την προσωπικότητα του ατόμου που μαζί με τα λόγια της χαρτορίχτρας οπλίζει ένα χέρι», εξήγησε.

«Με αυτό τον τρόπο λειτουργούν οι καθηλώσεις και οι εμμονές. Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος επανατροφοδότησης που το άτομο αναμασά τις ίδιες πληροφορίες και οδηγείται στην ανάγκη για την επιθετική εκδίκηση.»

«Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε μια κατάσταση τότε δεν απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που μαντεύουν το μέλλον, αλλά στους ανθρώπους που μπορούν να ερμηνεύσουν το παρόν, που είναι οι επιστήμονες ψυχικής υγείας», τόνισε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ