Κοινωνία

Πρέβεζα: Πως συνέλαβαν τον ταξιτζή «βομβιστή» των ΑΤΜ

Δακτυλικά αποτυπώματα, τηλεφωνικές συνομιλίες και DNA, οδήγησαν την Ασφάλεια Πρέβεζας στην ταυτοποίηση 32χρονου ταξιτζή από την Αθήνα που εμπλέκεται σε υποθέσεις διαρρήξεων ΑΤΜ Τραπεζών με τη χρήση υγραερίου που έγιναν σε περιοχές της Ηπείρου.

Συγγενικό πρόσωπο του δράστη κατάγονταν από την περιοχή και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές γνώριζε με κλειστά μάτια τους δρόμους προσέγγισης και διαφυγής. Με συνεργούς του που αναζητούνται ταξίδευε από την Αθήνα στην επαρχία και χτυπούσαν ΑΤΜ στις παραθαλάσσιες περιοχές της Πρέβεζας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο κατηγορούμενος μαζί με δύο συνεργούς του, στις 28 Αυγούστου του 2014 στην Αμμουδιά Πρέβεζας, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν ΑΤΜ Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στις 14 Μαρτίου του 2017 επέστρεψαν και πάλι στην Αμμουδιά Πρέβεζας, παραβίασαν την κεντρική είσοδο του δημοτικού οικήματος όπου με τη χρήση αερίου προκάλεσαν έκρηξη στο ΑΤΜ της Τράπεζας απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 19.920 ευρώ,

Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 16 Νοεμβρίου του 2017 η σπείρα χτύπησε στο Κανάλι Πρέβεζας. Με τη χρήση αερίου προκάλεσαν έκρηξη σε ΑΤΜ Τράπεζας που ήταν εγκατεστημένο σε πλατεία, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 53.600 ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν αφαιρέσει από περιοχή της Αττικής, ενώ επιπρόσθετα έφερε κλεμμένες πινακίδες από έτερο αυτοκίνητο.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ