Κοινωνία

Πάτρα – Κορονοϊός: Καθηλώνει ο μαθητής που έκανε το εμβόλιο μόλις είδε τι πέρασε η γιαγιά του

Η ανησυχητική αύξηση στα περιστατικά τους τελευταίους μήνες, έχει προκαλέσει “συναγερμό”, λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα. Ωστόσο, ούτε αυτό αρκεί όπως φαίνεται για να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα, έχουν νοσηλευθεί 22 νεογνά. Όλα σε ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης, μέχρι να βγουν αρνητικά τα αποτελέσματά τους.

Στην Παιδιατρική Κλινική αντίστοιχα, τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν, μόνο τον τελευταίο χρόνο, ανήλθαν σε 107, ενώ θετικά στα εξωτερικά ιατρεία διαγνώστηκαν 207 παιδιά, με τα ποσοστά τους δύο τελευταίους μήνες του καλοκαιριού να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κώστας από την Πάτρα είναι μόλις 12 ετών. Είναι ένα από τα δεκάδες παιδιά που εδώ και 1,5 χρόνο, η σχολική του ζωή, αλλά και η καθημερινότητα του ίδιου και της οικογένειάς του άλλαξαν, λόγω της πανδημίας.Ιδίως, όταν οι αγαπημένοι του παππούς και γιαγιά νόσησαν από κορονοϊό. Όπως λέει ο Κώστας Γκότσης στον ΑΝΤ1, καθώς ήταν επίπονη η νόσηση από κορονοϊό για την γιαγιά του, «με το που άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό και γενικώς από όταν ήξερα ότι θα κάνουν και τα παιδιά, δεν είχα κανένα θέμα ούτε κανένα πρόβλημα, να πάω να κάνω το εμβόλιο»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ