Κοινωνία

Δράμα: Νέα απάτη με παραπλανητικό μήνυμα που έμοιαζε με ιστοσελίδα τράπεζας

Οι απατεώνες άρπαξαν 1.500 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος - Θύμα διαδικτυακής απάτης αγοραστής στα Ιωάννινα

Δεν κατάλαβε ότι ήταν παραπλανητικό το μήνυμα που έλαβε στο κινητό του και τον ενημέρωνε ότι η τραπεζική του κάρτα είναι μπλοκαρισμένη ένας κάτοικος της Δράμας και καταχώρησε τα προσωπικά του κωδικά στοιχεία στον υπερσύνδεσμο ο οποίος οδηγούσε σε ιστοσελίδα που έμοιαζε με αυτήν της τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Με τον τρόπο αυτό, παραχώρησε πρόσβαση στο λογαριασμό του σε απατεώνες, οι οποίοι άρπαξαν 1.500 ευρώ στις 31 Ιουλίου. Μετά την καταγγελία του θύματος, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ξεκίνησαν έρευνες και σχεδόν ένα μήνα αργότερα εξακρίβωσαν ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε δύο αλλοδαπούς. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου και υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Απάτη με την αγορά γεωργικών εργαλείων

Άλλο ένα θύμα των απατεώνων του διαδικτύου πλήρωσε σε ηλεκτρονικό κατάστημα 419 ευρώ για την αγορά γεωργικών εργαλείων, χωρίς ποτέ να τα παραλάβει. Ο επίδοξος αγοραστής που είναι κάτοικος Ιωαννίνων είχε καταθέσει μήνυση στις 16 Μαρτίου και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ταυτοποίησαν τα στοιχεία μιας Ελληνίδας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ