Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το πρόγραμμα ανάπλησης σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το πρόγραμμα ανάπλησης σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης, με στόχο την αισθητική αναβάθμισή τους και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Δείτε πώς θα είναι η νέα τους όψη.

Νέα όψη θα αποκτήσουν γειτονιές της Θεσσαλονίκης χάρη στο εκτεταμένο πρόγραμμα αναπλάσεων, το οποίο ετοίμασε ο Δήμος της πόλης με στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογράμμισε πως γίνεται πράξη η δέσμευση για να δοθεί βαρύτητα στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είχαμε δεσμευτεί πως θα φτάσουμε σε όλες της γειτονιές της πόλης, πως θα δώσουμε βαρύτητα στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής κατοίκων και δημοτών και αυτό κάνουμε πράξη. Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνον το κέντρο, αλλά και περιοχές που είχαν να δουν έργα πάρα πολλά χρόνια. Με αυτό το πρόγραμμα εκτεταμένων παρεμβάσεων βελτιώνουμε πεζοδρόμιαοδόστρωμαφωτισμό και αστικό εξοπλισμό σε μεγάλη κλίμακα και σε περιοχές όπου ζούνε δεκάδες χιλιάδες πολιτών».

Το πρόγραμμα αναπλάσεων στις γειτονιές έχει συνολικό προϋπολογισμό 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ η διάρκειά του θα είναι διετής.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις ανασυγκρότησης του δημόσιου χώρου, οι οποίες περιλαμβάνουν από έργα ασφαλτόστρωσης και ανακατασκευής των πεζοδρομίων μέχρι νέες δενδροφυτεύσεις και ενίσχυση του αστικού πρασίνου, αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού.

Ξεκίνησαν οι εργασίες από την Χαλκιδικής

Η έναρξη των έργων έγινε σήμερα (30/08) από την οδό Χαλκιδικής, που αποτελεί έναν άξονα μήκους 540 μέτρων, παράλληλο στις οδούς Βασιλίσσης Όλγας και Δελφών.

Τα πεζοδρόμια της οδού Χαλκιδικής θα επιστρωθούν με κυβόλιθους και θα οργανωθούν σε χώρους κίνησης και στάσης των πεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο χώρος κίνησης των πεζών περιλαμβάνει την κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών, όπου το πλάτος των πεζοδρομίων το επιτρέπει.

Για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες ή των εμποδιζόμενων ατόμων θα διαμορφωθούν νέες ράμπες στη συμβολή της οδού Χαλκιδικής με τις Κοσμά Αιτωλού, Ανδρεοπούλου, Ιατρού Ζάννα, Κοσμοπούλου, Χατζηλαζάρου, Νιγρίτης, Αναλήψεως και Αρχελάου.

Στους χώρους στάσης των πεζοδρομίων θα τοποθετηθούν νέα καθιστικά, ενώ προβλέπεται και η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού με νέα καλαθάκια και νέο φωτισμό.

Στη συμβολή της οδού Χαλκιδικής με την οδό Ανδρεοπούλου προβλέπονται επίσης θέσεις για τη στάθμευση ποδηλάτων. Εξάλλου, οι δενδροστοιχίες της οδού Χαλκιδικής θα συντηρηθούν αλλά και θα ενισχυθούν με την τοποθέτηση νέων δέντρων.

Οι παρεμβάσεις στην οδό Χαλκιδικής εντάσσονται στην πρώτη φάση των έργων ανάπλασης στις γειτονιές, η οποία αφορά την περιοχή μεταξύ των οδών Βασιλίσσης Όλγας, Κοσμά Αιτωλού, Δελφών και Πέτρου Συνδίκα, συνολικής έκτασης 220 στρεμμάτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο Αιγαίο-Ενημέρωση Αμερικανών Γερουσιαστών από τον κ. Ιωάννη Σιτιλίδη για τα τουρκικά τερτίπια στο Αιγαίο

Αναφέρθηκε το ζήτημα της ΑΟΖ , το FIR Αθηνών και οι τομείς έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο-Είμαστε πολύ κοντά σε...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κρύος ιδρώτας έλουσε τον Ζελένσκυ από την ρωσική προέλαση-Δημιουργούνται νέες Ταξιαρχίες από λιποτάκτες για να σώσουν το Κίεβο

Τσετσένοι κομάντος ως εμπροσθοφυλακή των Ρώσων στο Χάρκοβο-Οι Ουκρανοί μεταφέρουν δυνάμεις από τη Χερσώνα και την...