Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία στο φως για την αρπαγή της 10χρονης

Η εισαγγελέας έχει εισηγηθεί τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης της 34χρονης, ενώ στο κάδρο των ερευνών έχει μπει άνδρας που εξετάζεται ως συνεργός για την αρπαγή της 10χρονης.

Νέα ευρήματα προκύπτουν από τον υπολογιστή της 34χρονης που παραμένει προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση αρπαγής 10χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Οι έρευνες στον υπολογιστή της έδειξαν πως αναζητούσε υποψήφια ανήλικα θύματα στα ορφανοτροφεία της Βορείου Ελλάδας και σχεδίαζε επισκέψεις σε παιδικές κατασκηνώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η 33χρονη είχε συχνές επαφές με τον φερόμενο ως συνεργό της, επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος της έδινε και χρήματα.

Ο ίδιος γνώριζε για την απαγωγή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αν και ισχυρίζεται ότι δεν ήρθε σε επαφή με το παιδί.

Όταν η 34χρονη είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει το παιδί στο βενζινάδικο, ο επιχειρηματίας το γνώριζε και παρέμεινε για την στηρίξει ψυχολογικά. Στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα για τα οποία υποστήριξε ότι μόνο ένα είναι σύγχρονο και έχει άδεια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τον Ιούνιο του 2020, η μητέρα της 10χρονης είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα της Τούμπας και είχε δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης της.

Έπειτα από αναζητήσεις, προέκυψε πως η ανήλικη είχε φύγει μαζί με άγνωστη γυναίκα από το σχολείο της.

Η 10χρονη βρέθηκε μετά από δύο ημέρες να περιφέρεται σε δρόμο της Καλαμαριάς. Σύμφωνα με καταθέσεις των αστυνομικών και μαρτύρων, όπως γράφει η ΕΡΤ, ήταν σε προφανή σύγχυση και σωματική εξουθενωμένη και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Η σήμερα 34χρονη είχε εντοπιστεί λίγο μετά στην παραλία της Κατερίνης, από όπου επιχείρησε να διαφύγει της σύλληψης, αφού πρώτα είχε αφήσει τη μικρή στον δρόμο. Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες πράξεις, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο (σε βαθμό κακουργήματος), καθώς και για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών (σε βαθμό πλημμελήματος).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ