Κοινωνία

Απίστευτη καταγγελία κατοίκου της Βόρειας Εύβοιας: «Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν επειδή είναι παράνομα»

«Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν, επειδή είναι παράνομα», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Τα χρήματα δεν πρόκειται να φτάσουν. Μετά την πρώτη αρωγή, θα πρέπει αν βρούμε εμείς τρόπο να βρούμε τα χρήματα μέχρι να αποζημιωθούμε», είπε ο Αγησίλαος Βούλγαρης, επιχειρηματίας στην Τσαπουρνιά Ευβοίας.

«Δεν σκέφτομαι να φύγω από την περιοχή, αλλά να μείνω με τους άλλους κατοίκους να δούμε τι θα κάνουμε. Τα δάση πρέπει να αναδασωθούν και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα», είπε και ανέφερε ότι το κράτος δεν αφήνει του ρητινοκαλλιεργητές, οι οποίοι γνωρίζουν τα δάση και θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτές τις δουλειές υπό την ηγεσία της δασοπυρόσβεσης, να το κάνουν αυτό. Αντιθέτως, το Κράτος σκοπεύει να αναθέσει αυτές τις εργασίες σε εταιρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα σωματεία των ρετσινάδων, αλλά και κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι συγκεντρώθηκαν στην Στροφυλιά για να διαμαρτυρηθούν.

«Μου φαίνεται παράλογο όλο αυτό το πράγμα. Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν επειδή είναι παράνομα. Δεν το έλεγαν όλοι προφανώς. Έλεγαν ότι μαζέψτε τους Ρουμάνους πυροσβέστες γιατί θα τα σβήσουν όλα. Οι Ρουμάνοι ήταν αποδοτικοί και σβήναν τις φωτιές, οι δικοί μας δεν είχαν νερό, δεν ήξεραν πως να τα σβήσουν… Έχει διαλυθεί ο μηχανισμός», κατήγγειλε ο κ. Βούλγαρης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache-india-turkia
Κόσμος 0

Σεισμός στην Ευρασία! Η Τουρκία είναι η χώρα που σαμπόταρε και εμπόδισε την προγραμματισμένη παράδοση 3 ελικοπτέρων Apache στην Ινδία -Ξεκίνησε «Ψυχρό Πόλεμο»

Αποκάλυψη που φέρνει σεισμό: Η Τουρκία απέδειξε την εχθρική της στάση έναντι της Ινδίας και τώρα το Νέο Δελχί ετοιμάζει...
Πολιτική 0

Είχε δίκιο ο Όργουελ- Τι απίστευτο πρότεινε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες για την διαδικτυακή ανωνυμία στην ΕΕ προκαλώντας σοκ

Το διαδίκτυο είναι ο μόνος ακόμη ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών και απόψεων και αυτό ενοχλεί πολλούς στις Βρυξέλλες
Ελληνοτουρκικά 0

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - «Τους προκαλέσαμε»: Τυχαία δημοσίευση της Ελληνικής ΠΑ θεωρήθηκε από τους Τούρκους «πρόκληση» - Μας «έβαλαν στη θέση μας»

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αφήνουν να εννοηθεί σαφώς ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία το έκανε για να «τους μπει στο...