Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

"Πέμπτη φάλαγγα" εμπρηστών για να καεί η Ελλάδα; Προσήχθη Πακιστανός ως υπεύθυνος για την πυρκαγιά στην Ζάκυνθο (upd)

Ένας άντρας, πακιστανικής καταγωγής, έχει προσαχθεί ως ύποπτος για τη φωτιά στο Αργάσι της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τον φερόμενο ως ύποπτο υπέδειξε στις αρχές, ως υπεύθυνο της πυρκαγιάς, κάτοικος της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, το πύρινο μέτωπο στο Αργάσι έχει ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ δεν υπήρξαν ζημιές σε σπίτια.

Καθοριστική ήταν η συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης στις προσπάθειες περιορισμού της φωτιάς, που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ στην περιοχή έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, με 16 οχήματα και 32 άνδρες.

Αρχικό κείμενο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι του Σαββάτου μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ζάκυνθο.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Αργάσι στη Ζάκυνθο με αποτέλεσμα την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Επί του παρόντος, η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση ενώ στο σημείο επιχειρούν τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Παράλληλα, από αέρος επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και συγκεκριμένα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το imerazante.gr στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που αγγίζουν τα 6 μποφόρ.

 

Με την καθοριστική συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, ένα Καναντέρ, δύο Πέτζετελ, δύο Air Tractor, και ενός ελικοπτέρου Έρικσον, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν κάηκαν σπίτια στην είσοδο της τουριστικής περιοχής του Αργασίου στη Ζάκυνθο.

Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην πευκόφυτη περιοχή απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και η οποία λόγω των δυνατών ανέμων θα μπορούσε να επεκταθεί πολύ γρήγορα και να απειλήσει άμεσα ολόκληρη την περιοχή, την οποία επισκέπτονται αρκετοί τουρίστες.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει αναστάτωση κυρίως σε ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Στην περιοχή που υπάρχει και δασική έκταση, έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, με 16 οχήματα και 32 άνδρες, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακή Ενότητας Ζακύνθου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που αυτή την ώρα έχει σε μεγάλο βαθμό ελεγχθεί, συνέβαλαν εθελοντικές ομάδες και υρδοφόρα οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει προσαχθεί ήδη ένας ύποπτος για την φωτιά, τον οποίο υπέδειξε ως υπεύθυνο κάτοικος της περιοχής.

https://youtu.be/to--4GekJbY

Συνελήφθη πιθανός εμπρηστής στη Λακωνία-Επιβολή προστίμων σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αρεοπολέως, ένας άνδρας, ως υπαίτιος απόπειρας εμπρησμού από πρόθεση σε γεωργική έκταση, στην περιοχή Ξιφαριάνικα Αρεόπολης Λακωνίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για καύση σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Λαγομάνδρα Σιθωνίας Χαλκιδικής, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ. Πολυγύρου.

Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για απόρριψη αναμμένου τσιγάρου, στο 3 χλμ. Ε.Ο. Ιερισσού - Θεσσαλονίκης του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ. Σταγείρων - Ακάνθου.

Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα για καύση σε οικοπεδικό χώρο, στην περιοχή Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη, από ανακριτικούς υπάλληλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...