Κοινωνία

Σύβοτα: Η «Καραϊβική της Ελλάδας» - Ο ιδανικός προορισμός για το καλοκαίρι

Οι διακοπές αυτό το καλοκαίρι μπορεί να άλλαξαν κατά πολύ, ωστόσο η επιθυμία για χαλάρωση και εξερεύνηση νέων τοπίων παραμένει σταθερή. Ψάχνοντας να βρούμε τον ιδανικό προορισμό, λοιπόν, αυτόν που θα πας με το αυτοκίνητο και που δεν θα ρισκάρεις να ταξιδέψεις με πλοία και αεροπλάνα, σχεδόν μοιραία καταλήξαμε στα Σύβοτα.

Γιατί τα Σύβοτα είναι ο απόλυτος προορισμός του φετινού καλοκαιριού

Τα Σύβοτα αποτελούν έναν προορισμό απαράμιλλης-πράσινης ομορφιάς. Τα λένε και «Καραϊβική της Ελλάδας», αφού μαγεύουν τον επισκέπτη, καθώς διαθέτουν γραφικό λιµανάκι, καταπράσινους λόφους και κρυστάλλινα νερά, δημιουργώντας ένα θέαμα που θυμίζει χωρίς υπερβολή την ιταλική ριβιέρα.

Οι πιο φημισμένες παραλίες στα Σύβοτα (ή Μούρτος) -όπως τα λένε οι ντόπιοι- είναι η Μπέλα Βράκα και η Πισίνα. Η παραλία Μπέλα Βράκα βρίσκεται στο νησί Μουρτεμένο, ωστόσο η πρόσβαση στην παραλία πραγματοποιείται εύκολα, διασχίζοντας τη θάλασσα με τα πόδια. Πρόκειται για ένα κατάφυτο τοπίο με δροσερά, κρυστάλλινα, νερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Πισίνα, από την άλλη, βρίσκεται στο νησάκι Μαύρο Όρος, στο οποίο θα φτάσετε με ένα µικρό σκάφος που κάνει αυτή τη σύντομη διαδρομή από το κεντρικό λιμάνι. Εδώ, πραγματικά θα αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε σε μία εξωτική τοποθεσία. Πολύ καλές επιλογές για μπάνιο είναι και οι οργανωμένες παραλίες Μέγα Άμμος και Μικρή Άμμος, οι οποίες βρίσκονται έξω από τα Σύβοτα με κατεύθυνση προς το χωριό Πέρδικα.

Αποδράσεις σε Πάργα, Παξούς-Αντίπαξους και Κέρκυρα

Τα Σύβοτα έχουν ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: βρίσκονται σε κοντινή απόσταση σε μερικούς από τους πιο όμορφους προορισμούς της Ελλάδας, όπως η Πάργα. Η Πάργα είναι αμφιθεατρικά χτισμένη σε έναν πανέμορφο πολύχρωμο διατηρητέο οικισμό. Είναι κοσμοπολίτικη, διαθέτει δεκάδες καφετέριες και μικρά μαγαζάκια και έχει απίστευτη θέα στο Ιόνιο Πέλαγος.

Τα Σύβοτα αποτελούν επίσης ορμητήριο για επίσκεψη στους μαγευτικούς Παξούς και Αντίπαξους. Μπορείτε να οργανώσετε μονοήμερη εκδρομή-κρουαζιέρα από το λιμάνι των Συβότων για τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Πρόκειται για μία εκδρομή, που πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστη.

Η ομορφιά, που έχουν αυτά τα μέρη ξεπερνούν την απλή νησιώτικη γοητεία, καθώς φυσικές σπηλιές και απόκρημνες πλαγιές δένουν αρμονικά με τις μικρές ακτές, αλλά και το γαλαζοπράσινο των νερών του Ιουνίου. Στον Γάιο, στην πρωτεύουσα των Παξών- θα μπορέσετε να φάτε, να κάνετε βόλτες στα μικρά σοκάκια ή απλά να πιείτε τον καφέ σας ατενίζοντας τη θέα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ