Κοινωνία

Έρχεται δύσκολος χειμώνας για τους ανεμβολίαστους - Απολύσεις και στον ιδιωτικό τομέα ''βλέπει'' ο Άδωνις Γεωργιάδης

Νέο τοπίο για την αγορά εργασίας με ανοιχτό το παράθυρο απολύσεων ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα ξημερώνει από το φθινόπωρο με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Το παραπάνω ενδεχόμενο απολύσεων ανέφερε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης που βλέπει απολύσεις ανεμβολίαστων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι πάμε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα και κατά συνέπεια όταν από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει να μεγαλώνει ο φόβος για την εξέλιξη της πανδημίας θα υπάρξουν και απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα.

Πρόσθεσε δε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι οι εμβολιασμένοι να μην ξαναμπούν για κανένα λόγο σε καραντίνα και να μην υποστούν περιορισμούς, ενώ προέβλεψε ότι το φθινόπωρο και τον χειμώνα η είσοδος σε κλειστούς χώρους στην εστίαση και αλλού θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει. Τόνισε ότι η μόνη λύση για να ξεφύγουμε από αυτόν τον εφιάλτη είναι ο εμβολιασμός.

Προβλήματα συνταγματικότητας στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Ερωτηθείς για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση που έχει και προβλήματα συνταγματικότητας και για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να πάρει μια τέτοια απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο ίδιο ζήτημα, δηλαδή εάν υπάρχει περίπτωση να απολυθούν ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης (Σκάι) υπογραμμίζοντας πως εκείνο το οποίο προβλέπεται είναι οι αναστολές εργασίας μέχρι να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί σε υγειονομικές και προνοιακές μονάδες.

Πρόσθεσε δε πως ήδη έχουν ξεκινήσει από τις 16 Αυγούστου να προχωρούν οι αρμόδιες μονάδες σε αναστολές εργασίας. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έχει εμβολιαστεί περίπου το 75% μέχρι τις 12 Αυγούστου στις σχετικές δομές υγείας και ότι αυτό το ποσοστό ανεβαίνει.

Σημείωσε ότι υπάρχει δυνατότητα για κάποιες εξαιρέσεις που ορίζονται αυστηρά από τον νόμο βάσει αδειών των υγειονομικών επιτροπών.

Σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, εξήγησε πως ο νόμος που πέρασε και είναι σε ισχύ εδώ και λίγες ημέρες προβλέπει ότι η υποχρεωτικότητα μπορεί να επεκτείνεται και σε άλλους εργαζομένους με απόφαση του υπουργού Υγείας.

Επεσήμανε ότι πώς θα προχωρήσει η κατάσταση δεν το ξέρουμε και ότι εάν κριθεί απαραίτητο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παρθούν τα απαραίτητα μέτρα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...