Κοινωνία

Δεκαπενταύγουστος: "Ουρά" οι εκδρομείς στα λιμάνια-Αυξημένοι οι έλεγχοι

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Πολύ αυξημένη καταγράφεται η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής.

Μεγάλες ουρές σχηματίζουν επιβάτες και αυτοκίνητα στα λιμάνια της χώρας, και κυρίως στον Πειραιά.

Αυξημένη αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και η κίνηση στις Εθνικές οδούς. Τα πλοία αναχωρούν γεμάτα με τους λιμενικούς να προχωρούν σε εντατικούς ελέγχους. Οι εκδρομείς για να επιβιβαστούν στο πλοίο πρέπει να έχουν μαζί τους είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Επί ποδός και η Τροχαία. Από αυτή την ώρα και έως τη 1 μετά το μεσημέρι απαγορεύεται στις εξόδους των Εθνικών οδών η κίνηση των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σημειώνεται πως σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν μόνο μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι 18 πλοία για Κυκλάδες και Κρήτη και μέσα στην ημέρα θα ξεπεράσουν τα 28 τα δρομολόγια.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις προς τα νησιά

Για να μπορέσουν να ταξιδέψουν οι επιβάτες χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης.

Παράλληλα όταν επιστρέψουν, οφείλουν να επιδείξουν στις αρμόδιες Αρχές πριν την επιβίβασή τους α) είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης είτε β) αρνητικό διαγνωστικό έλεγχο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ