Κοινωνία

Θεατρική παράσταση στις... φυλακές Τρίπολης ετοιμάζουν Λιγνάδης και Φιλιππίδης

Οι πληροφορίες των «Νέων Σαββατοκύριακο» αναφέρουν ότι προετοιμάζεται θεατρικό έργο με κωμικό περιεχόμενο, το οποίο θα σηκώσει αυλαία τους επόμενους μήνες. Με καλεσμένους συγγενείς των κρατουμένων και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λιγνάδης έχει αναλάβει τον ρόλο του σκηνοθέτη και του… εμψυχωτή των κρατουμένων – ηθοποιών κι ενδεχομένως να προσεγγίσει τον Πέτρο Φιλιππίδη δίνοντάς του ένα ρόλο στο θεατρικό σανίδι των φυλακών.

«Θα ήταν μια απόδειξη της πλήρους προσαρμογής του στην καθημερινότητα των φυλακών», λένε για τον κωμικό ηθοποιό άνθρωποι που τον βλέπουν καθημερινά. Οπως τονίζουν, μάλιστα, ο πιο καλός… ρόλος του θα είναι να πείσει τη Δικαιοσύνη να τον αποφυλακίσει. Η αίτηση είναι έτοιμη από τους δικηγόρους του και θα κατατεθεί το συντομότερο δυνατό.

Αν, όμως, δεν μπορέσει να αποφυλακιστεί και περιμένει τη δίκη του, ο ίδιος ο Φιλιππίδης ζήτησε να μη φύγει από την Τρίπολη. Οπως φημολογείται, είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την υποδοχή που είχε, βρίσκεται με τον Λιγνάδη με τον οποίο έχουν κοινά ενδιαφέροντα, κι αν αποδεχθεί και τον ρόλο στο θεατρικό τότε θα έχει ενσωματωθεί πλήρως στην καθημερινότητα της φυλακής.

Θα κάνει πρόβες υπό τις οδηγίες του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού και θα αναλογίζονται και οι δύο πώς από την Επίδαυρο και τα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας, έφτασαν να παίζουν θεατρική παράσταση πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Στήριγμα στη… νέα του ζωή είναι η Ελπίδα Νίνου, η σύζυγός του, η οποία πηγαίνει συνεχώς στα επισκεπτήρια που είναι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Και οι δύο προσπαθούν να διαφυλάξουν τον γιο τους από την αρνητική δημοσιότητα και συζητούν, σε βαρύ κλίμα είναι η αλήθεια, την υπόθεση και τις πολύ σοβαρές κατηγορίες σε βάρος του ηθοποιού.

Θερίζει θύελλες

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιλαμβάνεται ότι θερίζει θύελλες καθώς το προηγούμενο διάστημα έσπειρε άνεμους. Και ξέρει ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποφυλακιστεί.

Αλλά, ακόμη κι αν γίνει αυτό, αντιλαμβάνεται ότι έχει πάρει την κάτω βόλτα και θα αποτελεί πάντα «κόκκινο πανί» για μεγάλο μέρος του κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που κάνει τις πρώτες ημέρες είναι να προσαρμόζεται στη ζωή της φυλακής και να μην έχει «μπερδέματα» με άλλους κρατούμενους.

Το Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης έχει καταφέρει να μην έχει φασαρίες, επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων δεν υπάρχουν. Ισως γιατί όλοι είναι καταδικασμένοι ή υπόδικοι για σεξουαλικά εγκλήματα, ίσως γιατί – όπως λένε καλά γνωρίζοντες – πολλοί από αυτούς είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, αλλά σεξουαλικοί εγκληματίες που αποδεικνύουν ότι τέτοιες ειδεχθείς πράξεις είναι… αταξικές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ