Κοινωνία

Επίσκεψη Ιερώνυμου στις κατασκηνώσεις που φιλοξενούν τους πυρόπληκτους στον Αυλώνα

Τους συνανθρώπους μας που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών και βρήκαν προσωρινό καταφύγιο στις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής, επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου, Νικόδημο Φαρμάκη και τον γενικό διευθυντή της «Αποστολής» Κωσταντίνο Δήμτσα, ο Μακαριώτατος βρέθηκε στον Αυλώνα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους φιλοξενούμενους στις κατασκηνώσεις, να τους δώσει κουράγιο και να τους εμψυχώσει μετά την πολύωρη ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται πως στις κατασκηνώσεις φιλοξενούνται από το πρωί ήδη δεκάδες ηλικιωμένοι που για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από τις γύρω περιοχές της Αττικής, προκειμένου να βρεθούν, για όσο χρειαστεί, σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται πως ο Μακαριώτατος έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των λοιπών αρμόδιων αρχών, τις κοινωνικές και τις φιλανθρωπικές δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εκτός από τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής και το Κέντρο Γεροντολογίας στο Δήλεσι Βοιωτίας για την κάλυψη των αναγκών στέγασης των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας στο Λεκανοπέδιο Αττικής, αλλά και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ