Κοινωνία

Φωτιά στην Ηλεία: Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού βλέπουν οι αρχές

Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, στην Αρχαία Ολυμπία εκδηλώθηκαν επτά εστίες φωτιάς μέσα σε δύο ώρες, σε έναν άξονα μεταξύ των χωριών Καυκανιά, Πουρνάρι και Μιράκα. Οι αρχές διατυπώνουν «έντονη υποψία έως πεποίθηση» για εμπρησμούς.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μιλώντας στο Open δήλωσε 100% βέβαιος ότι πρόκειται για εμπρησμό.
Και ο αντιπεριφερειάρχης της περιοχής, Βασίλης Γιαννόπουλος, μιλώντας επίσης στην τηλεόραση του Open νωρίτερα, αναφέρθηκε και εκείνος σε επτά εστίες φωτιάς που ξέσπασαν στην περιοχή με διαφορά δύο ωρών. Παρόμοια εκτίμηση είχαν διατυπώσει και πηγές από την αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας ωστόσο τόνισε πως «προέχει να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής και φυσικά να μην κινδυνεύσει η Αρχαία Ολυμπία». Δίνοντας την εικόνα της φωτιάς αυτή την ώρα σημείωσε πως αυτή «βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και κινδυνεύουν οι κοινότητες Πλατάνου, Πελοπίου, Καστανιάς».

Το μήνυμα 112 για τη φωτιά στην Ολυμπία


Με νεότερο μήνυμα του 112, η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν επτά οικισμούς στην περιοχή της Αρχαία Ολυμπίας καθώς πλησιάζουν οι φλόγες.
«Αν βρίσκεστε το Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο, εκκενώστε τώρα προς Πύργο από την Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας. Αν βρίσκεστε στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι, εκκενώστε προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το μήνυμα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ