Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ο Χαρδαλιάς βρήκε τον ένοχο: Ο....Στρατηγός καύσωνας -40 ενεργά μέτωπα καίνε τη χώρα

Έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές πραγματοποίησε πριν από λίγο η κυβέρνηση για την πύρινη λαίλαπα που πλήττει την χώρα μας και στοιχεία έδωσαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και  Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μετά από σύσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του ιδίου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος

Η ενημέρωση έγινε από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής το οποίο νωρίτερα είχε επισκεφτεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυποουργός ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Πρωταρχικός μας στόχος η προστασία της ζωής

Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους, τόνισε ο υπουργούς Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την ενημέρωση για την πυρκαγιά που ξεκίνησε στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

 «Θα αναφερθώ στις εκκενώσεις των οικισμών πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ζωής», τόνισε ο υπουργούς και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του κράτους ήταν παρούσες για την προστασία των πολιτών με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, επισημαίνοντας ότι η εκκένωση των περιοχών έγινε με υποδειγματικό τρόπο.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς επικράτησαν θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών Κελσίου και χαμηλή υγρασία, ως αποτέλεσμα του κύματος καύσωνα, κάνοντας λόγο για ανέμους έως και 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν συνθήκες δύσκολες. Συνολικά επιχειρούσαν 512 πυροσβέστες, 150 οχήματα, 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία διέθεσε ο στρατός και επτά αεροσκάφη. Συνολικά έγιναν 315 απεγκλωβισμοί. 

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στο μπαράζ πυρκαγιών που σημειώθηκε σήμερα σε όλη τη χώρα. «Οι ώρες είναι κρίσιμες» τόνισε, προσθέτοντας ότι ζούμε τις επώδυνες συνέπειες του χειρότερου καύσωνα των τελευταίων 40 ετών. Προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, κάτι που θα συμβαίνει όλη τη νύχτα. Έκανε δε λόγο για 40 ενεργά μέτωπα σε όλη την χώρα. 

«Απευθύνουμε έκκληση, παράκληση σε όλους, ιδίως κατά τις υπόλοιπες μέρες, καλούμε τους πολίτες σε συναγερμό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε νομό», κατέληξε.

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

«Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Αυτές τις δύσκολες ώρες προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι μεγαλύτερες εκ των οποίων στην Εύβοια, στη Μεσσηνία και στην Κω.

Όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη μάχη στα πολλαπλά μέτωπα».


Δείτε την έκτακτη ενημέρωση:

https://www.youtube.com/watch?v=SAr7BKO99L4&ab_channel=%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%9A%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...