Κοινωνία

Από την Καρολάιν μέχρι και την Άννα: Οι γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο

Γλυκά Νερά, Φολέγανδρος, Δάφνη. Οι περιοχές που στο άκουσμά τους, έρχονται στο μυαλό όλων οι δολοφονίες που διαπράχθηκαν, με θύματα γυναίκες και θύτες τους συντρόφους τους. 

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, έχουν τελεστεί τρία εγκλήματα κατά γυναικών που έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια των συντρόφων τους. 

Η δολοφονία της Καρολάιν από τον σύζυγό της, η Γαρυφαλλιά που βρήκε τραγικό θάνατο στη Φολέγανδρο και τελευταία σοκαριστική δολοφονία, αυτή της Άννας στη Δάφνη. Είναι οι υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη, φέροντας στο προσκήνιο έντονα τους όρους της «γυναικοκτονίας» και του «συζυγοκτόνου», καθώς και τη δημόσια συζήτηση γύρω από τη βία και την κακοποίηση σε βάρος γυναικών.

Η δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

Στις 11 Μαΐου, η είδηση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, μητέρας ενός μωρού 11 μηνών -τότε- μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά σόκαρε το πανελλήνιο.

Ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος και καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, μιλούσε τότε για ληστεία, ενώ στις 17 Ιουνίου παραδέχθηκε ότι εκείνος έπνιξε την Καρολάιν και αργότερα σκηνοθέτησε το σκηνικό της ληστείας.

Ο ίδιος, επί 37 ημέρες, επέμενε στο σενάριο της ληστείας, με τα ερωτήματα εντούτοις, αλλά και τα κενά, να είναι διάχυτα.

Ομολόγησε το έγκλημα την ημέρα που τελέστηκε το μνημόσυνο για τον θάνατο της 20χρονης Καρολάιν και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην Αλόννησο, από όπου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα, με ελικόπτερο, στην Αθήνα.

Η ιατροδικαστική έκθεση σχετικά με τον θάνατο της Καρολάιν κάνει λόγο για έναν αγωνιώδη και ασφυκτικό θάνατο, στον οποίο οδηγήθηκε η νεαρή γυναίκα ενώ κοιμόταν.

Ο ίδιος βρίσκεται πλέον στη φυλακή, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

Στη φυλακή έχει οδηγηθεί και ο 30χρονος σύντροφος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που έφυγε από τη ζωή στη διάρκεια των διακοπών τους στη Φολέγανδρο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ίδια ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα, με τον σύντροφό της αργότερα να ομολογεί το έγκλημα. Η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για κακώσεις που έφερε η νεαρή γυναίκα, εύρημα που παραπέμπει ενδεχομένως σε πάλη που ίσως προηγήθηκε του θανάτου της.

Ο ίδιος, στην απολογία του και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας, ανέφερε ότι σκότωσε τη Γαρυφαλλιά γιατί «τον κορόιδευε» και «κλείδωσε το μυαλό του».

Ανακριτής και εισαγγελέας, ως προς το έγκλημα, σκιαγραφούν τον καθ' ομολογίαν δράστη ως έναν επικίνδυνο για την διάπραξη νέων αδικημάτων άνθρωπο ο οποίος, κατά την κρίσης τους, έφθασε στο έγκλημα για ασήμαντη αφορμή επειδή «εθίγη ο εγωισμός του».

Ο κατηγορούμενος «δεν διστάζει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή οικείου του με σκληρότητα στην εκτέλεση και μεθοδικότητα στην απόκρυψη του εγκλήματος» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Η δολοφονία της Άννας στη Δάφνη

Σήμερα, έγινε γνωστό ένα ακόμη άγριο έγκλημα. Ένας νεαρός άνδρας φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του, την 35χρονη Άννα, μέσα στο σπίτι τους.

Ο ίδιος μετέβη μόνος του στο αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την γυναίκα του, η οποία βρέθηκε λίγο μετά νεκρή στο σπίτι τους μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Μαρτυρίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, κάνουν λόγο για περιστατικά έντασης ανάμεσα στο ζευγάρι που είχαν γίνει αντιληπτά στο παρελθόν. 

«Κάθε μέρα τσακώνονταν έντονα» ανέφερε χαρακτηριστικά φίλη του θύματος. 

Aναφερόμενη στον δράστη, δήλωσε: «Ζήλευε (...). Νομίζαμε ότι ήταν πολύ καλός, ήταν χαμογελαστός, φαινόταν χαρούμενος και ήρεμος άνθρωπος... Κλειστός τύπος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές