Κοινωνία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα: "Κάτω οι νόμοι Κεραμέως"

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, εκπαιδευτικά Σωματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και άλλες συλλογικότητες φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Στόχος του συλλαλητηρίου είναι η διαμαρτυρία ενάντια στην ψήφιση του εκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση από τις 20 Ιουλίου και σήμερα διεξάγεται η ψηφοφορία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι διαμαρτυρόμενοι αιτούνται να αποσυρθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς μέσω αυτού η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση και να δημιουργήσει ένα εμπορευματοποιημένο σχολείο που θα είναι άδικο απέναντι στους μαθητές.

 

Επίσης, κατηγορούν την κυβέρνηση πως έτσι προωθείται η κατηγοριοποίηση των σχολείων, το μοντέλο της «σχολικής αυτονομίας με λογοδοσία» και πως τον τελευταίο λόγο στην επιλογή των μαθητών θα έχει ο εκάστοτε χορηγός.

Ακόμα, επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση πως υποβαθμίζει έτσι τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά τη στιγμή που τα τελευταία 10 χρόνια οι κυβερνήσεις έχουν μειώσει περίπου στο 60% τη χρηματοδότηση των σχολείων.

 

Τέλος, θεωρούν ότι μέσω της αξιολόγησης προσπαθεί η κυβέρνηση να «φιμώσει» τους εκπαιδευτικούς και όχι να βελτιώσει το εκπαιδευτικό σύστημα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...