Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κορονοϊός: 2.874 κρούσματα και 15 θάνατοι - Στους 144 οι διασωληνωμένοι

Σε 2.874 διαμορφώθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα (28/07), σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η επιδημιολογική εικόνα, το τελευταίο διάστημα, δημιουργεί έντονες ανησυχίες, με τους ειδικούς να κρούουν επανειλημμένα τον «κώδωνα του κινδύνου» για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προβληματισμό «καλλιεργούν» και τα στοιχεία για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και τους διασωληνωμένους πλέον.

Ενδεικτικά, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε στο Sputnik ότι ι η αύξηση των διασωληνωμένων θα έχει αντίκτυπο στους άνω των 50 ετών.

«Υπάρχει ένα ποσοστό του 25% σε ηλικίες άνω των 50 που δεν έχει εμβολιαστεί και πρέπει να κάνει το εμβόλιο. Το εναλλακτικό σενάριο είναι ένα γενικό lockdown τουλάχιστον δύο μηνών ώστε να μη δούμε αυτούς τους ανθρώπους στην εντατική» επεσήμανε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα συνεχίσει να «επελαύνει» στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαίδης αναφέρθηκε στον φόβο που υπάρχει για τη μετάδοση του ιού κατά τις μετακινήσεις για διακοπές και την αύξηση του ιικού φορτίου.

«Πριν από τέσσερις εβδομάδες άρχισε η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα. Πριν από τρεις εβδομάδες ήταν 175%. Πριν από δύο εβδομάδες ήταν 220%. Η τεράστια αύξηση που άγγιξε συνολικά περίπου το 400% είναι συνυποδηλωτική του νέου κύματος. Συνεπώς, υπήρξε και η σταδιακή άνοδος των διασωληνωμένων κάτι το οποίο είχαμε προβλέψει» είπε ο ίδιος.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...