Κοινωνία

Εκπαιδευτικό νομοσχέδιο: «Η κυβέρνηση θέλει αξιολόγηση στα σχολεία» λέει η Κεραμέως

Σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα συνεχιστεί μέχρι αργά το απόγευμα. Η Νίκη Κεραμέως υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά το νομοσχέδιο για «την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών», ενώ κλιμακώνονται οι αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς με συλλαλητήριο στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, έκανε λόγο για σύγκρουση δυο κόσμων, αναφερόμενη στο τι προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο και τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, υπάρχει τεράστια διάσταση από αυτά που θέλει η κοινωνία και η κυβέρνηση από αυτά που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση θέλει αξιολόγηση στα σχολεία, μεγαλύτερη αυτονομία και δομές που στηρίζουν το σχολείο, με σχολικούς σύμβουλους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Δεν άκουσα ουσιαστική αντιπολίτευση, μόνο ένα ναι μεν αλλά, από έναν ΣΥΡΙΖΑ που θέλει κατάργηση της αξιολόγησης», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Τέλος, η υπουργός ανέφερε ότι η κοινωνία απαιτεί αλλαγές,  αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και διδασκαλία μαθημάτων, όπως η οδική ασφάλεια και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί – Τι υποστηρίζουν

Με συλλαλητήριο «απαντούν» οι εκπαιδευτικοί στην ψήφιση του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα, ενώ ανακοινώσεις έχουν κυκλοφορήσει ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ και Διδασκαλικοί Σύλλογοι.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αναφέρει: «Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο στη Βουλή σε ακόμα χειρότερη μορφή, με τιμωρητικές τροπολογίες για όσους δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης και πλήθος άλλων αντιδραστικών διατάξεων που αλλοιώνουν το χαρακτήρα του Δημόσιου σχολείου.

Θέλουν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους με εργαλείο την τρομοκράτηση του κλάδου. Το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίησή τους μέσα από την «αυτονομία» τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης. Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε στο κατακαλόκαιρο, με τα σχολεία κλειστά, όπως κάνουν πάντα εκείνες οι κυβερνήσεις που φέρνουν για ψήφιση αντιεκπαιδευτικούς – αντιλαϊκούς νόμους προκειμένου να τους επιβάλλουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να δώσουμε απάντηση τώρα. Η μαζική συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας να χαλάσει τα κυβερνητικά σχέδια. Να δώσουμε μήνυμα αντίστασης, τα εκπαιδευτικά συνδικάτα μαζί με το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα, να ακυρώσουμε το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα της Κεραμέως. Το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις. Απορρίπτεται συνολικά Δεν πρέπει να ψηφιστεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε όλες και όλους στο νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 6μ.μ.».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...