Κοινωνία

Βόρεια Ελλάδα: «Συναγερμός» για 31 κρούσματα κορονοϊού σε παιδικές κατασκηνώσεις

Δεν έχουν τέλος τα κρούσματα κορονοϊού που προκύπτουν από παιδικές κατασκηνώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές για την ιχνηλάτηση των στενών επαφών τους. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, σήμερα Τρίτη (27/7) εντοπίστηκαν ακόμα 31 μολύνσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, άλλα 20 κρούσματα προέκυψαν από την μεγάλη παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή της Κασσάνδρας στην Χαλκιδική και μέχρι χθες μετρούσε, τουλάχιστον, 30 κρούσματα. Επίσης, τρία είναι τα νέα κρούσματα που προέκυψαν από παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή της Σιθωνίας στην Χαλκιδική, η οποία μάλιστα ανακοίνωσε ότι λόγω των κρουσμάτων σε κατασκηνωτές και προσωπικό, θα λήξει σήμερα (αντί για 29 Ιουλίου) τη δεύτερη κατασκηνωτική περίοδο, προκειμένου να υπάρξει ασφάλεια και για να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις στους χώρους.

Την ίδια ώρα, οκτώ νέα κρούσματα προέκυψαν από την παιδική κατασκήνωση της Καβάλας η οποία πλέον έχει εκκενωθεί και δεν φιλοξενεί, για προληπτικούς λόγους, κατασκηνωτές ενώ σήμερα ξεκίνησε η απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Τετάρτη, στις εγκαταστάσεις θα μεταβεί κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για μαζικό διαγνωστικό έλεγχο στα στελέχη της επόμενης περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι με τα νέα κρούσματα που προέκυψαν σήμερα, τα περιστατικά που έχουν εντοπιστεί μόνο τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές κατασκηνώσεις τις χώρας ξεπερνούν πλέον τα 100, με τις αρχές να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και τις ιχνηλατήσεις να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως αν και τα παιδιά εισέρχονται στις κατασκηνώσεις με αρνητικά τεστ κορονοϊού και οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα, σχεδόν καθημερινά προκύπτουν νέα κρούσματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...