Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες του δήμου μετά το Ransomware

Σημειώνεται πως συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης των πληροφοριακών συστημάτων. Σε λειτουργία βρίσκονται ήδη βασικές υπηρεσίες του δήμου, όπως το ληξιαρχείο, και καταβάλλονται προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση όλων των υπηρεσιών ύστερα από την κυβερνοεπίθεση των χάκερς.

Ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως το μόνο που χακαρίστηκε είναι το Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων, «όμως αυτά είναι δημόσια έγγραφα και το 90% είναι αναρτημένα στη Διαύγεια και επομένως μπορούν να ανακτηθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επανέλαβε πως δεν υπάρχει ζήτημα να καταβληθούν λύτρα στους χάκερς που εξαπέλυσαν την κυβερνοεπίθεση και πως η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεχίζει τις έρευνες της για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον κ.Αβαρλή, στο νέο ηλεκτρονικό περιβάλλον του δήμου Θεσσαλονίκης συνδέθηκαν αρχικά 50 σταθεροί υπολογιστές και λάπτοπ που είναι «καθαρά», καθώς βρίσκονταν εκτός συστήματος κατά την επίθεση την περασμένη Πέμπτη. Το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια να καθαριστούν 800 σύγχρονοι υπολογιστές του δήμου, ενώ θα αντικατασταθούν άλλοι 700 που ήταν παλαιότερης τεχνολογίας και πιο ευάλωτοι σε κακόβουλα λογισμικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...