Κοινωνία

Ηράκλειο: Τα πρώτα λόγια του 45χρονου που πάλεψε με τα κύματα και εμφανίστηκε σε κυλικείο

Σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο 45χρονος έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα και τεράστιο ψυχικό σθένος, αφού κατάφερε να κολυμπήσει για ώρες μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, ώστε να φτάσει στη Μονή Κουδουμά και να ζητήσει βοήθεια για την 39χρονη σύντροφο του η οποία είχε μείνει πίσω σε μια σπηλιά.

Μάλιστα την είχε μεταφέρει εκεί λιπόθυμη, καθώς έχασε τις αισθήσεις της και άρχισε να βυθίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ξαφνική εμφάνιση σε κυλικείο και… η παρατήρηση

Συγκεκριμένα, την Κυριακή (25.07.2021) ο 45χρονος άνδρας, δεδομένων των βελτιωμένων καιρικών συνθηκών, κατάφερε να κολυμπήσει μέσα στα φουρτουνιασμένα κύματα μέχρι τη Μονή Κουδουμά, για να ζητήσει βοήθεια ενώ η 39χρονη έμεινε μόνη στην εν λόγω σπηλιά κοντά στη Μονή.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό, σκάφη του οποίου μετέβησαν αμέσως στο σημείο για να την παραλάβουν, με την επιχείρηση απεγκλωβισμού της να ολοκληρώνεται επιτυχώς.

Η εικόνα ενός εξαντλημένου ανθρώπου που φορούσε μόνο το κάτω μέρος από το εσώρουχό του ξάφνιασε χθες το μεσημέρι τον άνθρωπο που λειτουργεί το κυλικείο που υπάρχει στη Μονή Κουδουμά. «Σας παρακαλώ σεβαστείτε το χώρο και βάλτε ένα ρούχο» φέρεται – σύμφωνα με μαρτυρίες, να είπε ο άνθρωπος αυτός στον ταλαιπωρημένο άνδρα που είχε απέναντί του. «Είμαι ο ένας από τους δύο που έχει εξαφανιστεί με τη βάρκα» είπε εκείνος και ζήτησε να δει δύο συγγενείς του που βρίσκονταν στο μοναστήρι, αλλά και ένα μπουκάλι νερό για να ξεδιψάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 45χρονου Μεσαρίτη, μόνιμου κατοίκου Γερμανίας, ο οποίος αποδείχτηκε ότι μαζί με την 39χρονη Γερμανίδα φίλη του πάλευαν με τα κύματα από τη στιγμή που η βάρκα τους, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ανατράπηκε από τους ισχυρούς ανέμους και τα κύματα που δημιουργούνταν στο νότο του νομού Ηρακλείου. Όλοι μίλησαν για ένα θαύμα της Παναγίας, αφού ακόμα και έμπειροι λιμενικοί που συμμετείχαν στις έρευνες εξέφραζαν τους φόβους τους για τις ζωές αυτών των δύο ανθρώπων.

Πράγματι, ο 45χρονος και η 39χρονη, κόντρα σε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις, βγήκαν ζωντανοί από αυτή την απίστευτη περιπέτεια που έζησαν. «Η βάρκα ανατράπηκε χωρίς να το καταλάβουμε» είπε ο διασωθείς στο συγγενικό του πρόσωπο που μίλησε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ. Και οι δύο τους κολύμπησαν και κατάφεραν να πλησιάσουν σε μία σπηλιά, που αποδείχτηκε σωτήρια και για τους δύο.

«Η σπηλιά αυτή δεν ήταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο που ανατράπηκε η βάρκα. Κολύμπησαν όμως με τέτοιο τρόπο ώστε τα κύματα να μην τους χτυπούν τα πρόσωπα, να έχουν ορατότητα και ευτυχώς τα κατάφεραν. Δεν ξέρω εάν ο συγγενής μου ήξερε για τη σπηλιά αυτή, δεν το αποκλείω όμως», μας είπε ο συγγενής του 45χρονου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...