Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Νέα έρευνα: Το 40% των ερωτηθέντων ρίχνει ''άκυρο'' στα εμβόλια

Ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων πολιτών παραμένουν ανεμβολίαστοι ενώ πολλοί εξ αυτών δηλώνουν ότι, δεν πρόκειται να υποβληθούν σε εμβολιασμό, καθώς δεν έχουν πειστεί για την ασφάλεια των υπαρχόντων εμβολίων. 

Επίσης πολλοί είναι οι πολίτες, που αντιδρούν με την πιεστικότητα των μέτρων προκειμένου να υποβληθούν σε εμβολιασμό. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 5.578.650 εμβολιασμοί κατά του κορoνοϊού με τουλάχιστον μία δόση και πλήρως εμβολιασμένοι είναι 4.830.974 πολίτες.


 
Οι πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι υπολογίζονται σε 3.138.000, σύμφωνα στοιχεία που προκύπτουν από δεδομένα έρευνας της Pulse και από στοιχεία του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, βάσει απαντήσεων πολιτών που δεν είχαν κλείσει ραντεβού για εμβόλιο σε σχετικό ερώτημα στην έρευνα της Pulse σχετικά με το πότε θα πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους για κορωνοϊό, το 40% απάντησε πως δεν σκοπεύει να το κάνει ποτέ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.
 
Παράλληλα, 36% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν σίγουρα δεν θα πραγματοποιήσει εμβολιασμό, ενώ το 21% δηλώνει πως μάλλον δεν θα εμβολιαστεί. Με βάση τα παραπάνω σε 1.788.000 υπολογίζονται οι πολίτες που δηλώνουν μάλλον όχι ή σίγουρα όχι ως προς τον εμβολιασμό ενώ σε 1.255.000 υπολογίζονται οι κάθετοι ως προς το να μην εμβολιαστούν ποτέ. 

 

Η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί: «Αιτία πολέμου» η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας
 

 

Με μια ανακοίνωση-κόλαφο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) χαρακτηρίζει «αιτία πολέμου» την εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών και προαναγγέλλει προσφυγή σε κάθε αρμόδιο Δικαστήριο, συγκέντρωση την Τρίτη στο Υπουργείο Υγείας και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τον Αύγουστο.

«Η απόφαση αυτή μας στοχοποιεί. Μας κουνάει το δάκτυλο η κυβέρνηση χωρίς μέχρι σήμερα να έχει επιλύσει κανένα από τα κλαδικά μας αιτήματα (ΒΑΕ, Υγειονομικό Επίδομα, μονιμοποίηση συμβασιούχων κλπ)», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην μακροσκελή ανακοίνωσή της.

Επισημαίνεται ακόμα ότι η διασπορά του κορωνοϊού οφείλεται στην ελλιπή ιχνηλάτηση και στις παθογένειες του ΕΣΥ και όχι στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς: «Κανένα επιστημονικό στοιχείο, δεν δημοσιοποιήθηκε από πλευράς της Κυβέρνησης, από το οποίο να αποδεικνύεται, ότι ο εμβολιασμός ενός μικρού αριθμού υγειονομικών υπαλλήλων, αποτελεί πηγή διασποράς του κορωνοϊού καθ’ ότι οι υγειονομικοί εμβολιασμένοι ή μη τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Καμία επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη δεν έχει διατυπωθεί επί αυτού του θέματος. Αντιθέτως, είναι πανθομολογούμενο, ότι σε μεγάλο βαθμό η εικόνα της διασποράς του ιού, αποδίδεται σε παράγοντες που σχετίζονται με την ελλιπή ιχνηλάτηση και τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Η ανακοίνωση-καταπέλτης της ΠΟΕΔΗΝ κάνει αναφορά για «ακραίο δίλημμα» την ώρα που δεν λαμβάνονται μέτρα σε τομείς που ευθύνονται για τη διασπορά: «Σε μία ευνομούμενη πολιτεία κανένας πολίτης δεν μπορεί να άγεται ενώπιον του ακραίου διλήμματος, είτε να υποστεί αναγκαστικά μία ιατρική πράξη είτε να χάσει κάθε πηγή εισοδήματος για την οικογένεια του. Και όλα αυτά, την στιγμή, που δεν λαμβάνονται εξίσου ακραία μέτρα, σε τομείς, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την διασπορά του ιού».

Και η ΠΟΕΔΗΝ αναρωτιέται και ρωτά την κυβέρνηση: «Σε περίπτωση που δεν εμβολιασθούν οι 10.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και τεθούν σε αναστολή καθηκόντων την 1η Σεπτέμβρη, πως θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία με δεδομένο ότι δεν υπάρχει στις λίστες υποψήφιο επικουρικό προσωπικό και μάλιστα για απασχόληση 3 μηνών;»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ