Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κόρινθος: Καλύτερη η εικόνα από το πύρινο μέτωπο - Στην κυκλοφορία η Ισθμού – Επιδαύρου

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Άνω Αλμυρή Κορίνθου. Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο και να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης. Με διαταγή του σπεύδουν στην περιοχή μέλη του ΜΕΤΠΕ και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Άνω Αλμυρή Κορινθίας. 

Οι αρχές ενεργοποίησαν το 112 στέλνοντας μήνυμα στους κατοίκους που είναι στο χωρίο Ρυτό Κορινθίας να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Κάτω Αλμυρή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή της Κορίνθου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού στη φωτιά τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Κλειστή θα παραμείνει και στα δύο ρεύματα με εντολή της Αστυνομίας η επαρχιακή οδός Ισθμού – Επιδαύρου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που καίει ανεξέλεγκτα στην Άνω Αλμυρή

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις περιοχές Αλμυρή, Γαλατάκι και Ρυτό, ενώ η φωτιά πλησιάζει το γήπεδο στο Γαλατάκι.

Αναζωπύρωση στο Καλέντζι- Μέτωπα σε Επίδαυρο, Εύβοια και Χαλκιδική

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σημειώθηκε αναζωπύρωση στο Καλέντζι Κορινθίας. Στο σημείο είχε ξεσπάσει φωτιά την Παρασκευή και το πρωί είχε τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή υπήρξε νέα αναζωπύρωση. 

Σημειώνεται πως νωρίτερα ξέσπασε φωτιά σε Επίδαυρο, Εύβοια και Χαλκιδική. Η φωτιά στην Εύβοια τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ καλή είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε κοντά στο Λυγουριό Επιδαύρου.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ