Κοινωνία

Φολέγανδρος: «Δεν επιβεβαιώνουμε την απόπειρα αυτοκτονίας»

Αύριο Παρασκευή (23/7/2021) είναι το πιθανότερο να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο 30 χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κ. Κόλλια, η μεταφορά στον Κορυδαλλό, αντί για τις φυλακές της Χίου, δείχνει ότι το αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του 30χρονου θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι και οι φυλακές της πρωτεύουσας διαθέτουν ψυχιατρική κλινική.

«Θεωρήθηκε ότι ο κατηγορούμενος αποτελεί απειλή και για τον ίδιο του τον εαυτό» λέει στο Newsbeast ο κος Κόλλιας και σημειώνει πως ο κατηγορούμενος είχε μέσα στο σακίδιο του, στη Φολέγανδρο, την θεραπευτική αγωγή του αλλά δεν τη λάμβανε όσο ήταν στο νησί. «Τονίζω για άλλη μια φορά πως για εμάς αυτό που έχει την κρίσιμη σημασία είναι αν τη στιγμή της πράξης του είχε το απαιτούμενο, το φυσιολογικό επίπεδο της συνείδησης του. Αυτό θέλουμε να εξεταστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κος Κόλλιας κάνει λόγο για μια ψυχική πάθηση με υπόβαθρo. «Ο κατηγορούμενος περνούσε μεγάλες περιόδους κλεισμένος στο δωμάτιο του μέσα στα σκοτάδια. Δεν τηρούσε πιστά την αγωγή του, έλεγε στους γονείς του ότι την έπαιρνε, αλλά δεν το έκανε. Είναι νέος άντρας, δεν μπορεί να έχει επιτήρηση μικρού παιδιού».

Μάλιστα σύμφωνα με τον Κόλλια: «Οι μνήμες του πελάτη μου παραμένουν θολές. Συνεχίζει να μην μπορεί να ανακαλέσει τα γεγονότα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κος Κόλλιας δεν επιβεβαιώνει πάντως την απόπειρα αυτοκτονίας του 30χρονου. Όπως μας είπε: «Με τον έτερο συνήγορο υπεράσπισης ενημερωθήκαμε για το συμβάν σήμερα το πρωί, παρ’ ο, τι ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, χθες (21/07/2021) στις 18.00. Δεν επιβεβαιώνουμε την απόπειρα αυτοκτονίας. O νευρολόγος στο πόρισμα του κάνει λόγο για πτώση του επιπέδου της συνείδησης του. Στην αγωγή που του έδωσαν στο Κέντρο Υγείας του συντογράφησαν εκ νέου ψυχοφάρμακα».

Όσο για την έκθεση του ιατροδικαστή ο κος Κόλλιας επανέλαβε πως πρόκειται για τις πρώτες σημειώσεις του ιατροδικαστή και όχι για την αναλυτική του πραγματογνωμοσύνη τονίζοτας πως η έκθεση δεν έχει δοθεί στην ανάκριση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ