Κοινωνία

Παπαευαγγέλου: "Οι νέοι μολύνουν ανεμβολίαστους 40 ετών και άνω"

Μια ανησυχητική τάση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, όπου οι νέοι μέχρι 25 ετών φαίνεται να μολύνουν άτομα άνω των 40 που δεν έχουν εμβολιαστεί, καταγράφει η Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Υπάρχει μετατόπιση της διασποράς της πανδημίας σε μεγαλύτερες ηλικίες, καθώς από τους νέους ανθρώπους που νόσησαν παρατηρήθηκε μετακίνηση του ιού προς ανεμβολίαστους. Αυξάνονται τα κρούσματα σε ηλικίες 40-60 ετών» κάτι που «θα οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και σε πίεση στο σύστημα υγείας».

Η ίδια τόνισε πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων ήταν στο 12% στην Περιφέρεια, ενώ σε περιοχές όπου οι περισσότεροι που μολύνονται είναι νεότερης ηλικίας, η νυχτερινή διασκέδαση αναφέρεται ως η πιο πιθανή μορφή έκθεσης στον ιό.

«Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας συνέπεσε χρονικά με τις μετακινήσεις των νέων, αλλά και την χαλάρωση των μέτρων προστασίας λόγω διακοπών. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από την βρετανική» υπογράμμισε, ενώ επεσήμανε πως οι ειδικοί εισηγήθηκαν να γίνονται δύο τεστ την εβδομάδα για τους εργαζομένους στον τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, επεσήμανε πως αν και το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων κρουσμάτων αφορά νέους αυξήθηκαν και οι ενήλικες άνω των 40 ετών, που αποτελούν το 30% από τις καινούργιες μολύνσεις και προέκρινε την ανάγκη εμβολιασμού τους.

«Επείγει ο άμεσος εμβολιασμός των ενηλίκων άνω των 40 ετών» είπε και συνέχισε πως το 99% των πολιτών που χρειάστηκε να διασωληνωθούν αφορούσε σε ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους.

Ακόμη συνέστησε στους νέους που γυρνούν από διακοπές να μην εφησυχάζουν με το αρνητικό self test που χρειάζονται για να μπουν στο πλοίο της επιστροφής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ