Κοινωνία

Αναρχικοί κατά αντιεμβολιαστών: ''Δεν σας κάνει επαναστάτες ο κίνδυνος μόλυνσης του συντρόφου σας''

Την πλέον αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή επίθεση αναρχικών κατά αντιεμβολιαστών στην Αθήνα κατά το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε.

Οι αναρχικοί μάλιστα θέλησαν να δικαιολογήσουν και την στάση τους και με ένα “μανιφέστο¨σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατακρίνουν με σφοδρότητα τους αντιεμβολιαστές.

Αρχικά διευκρινίζουν πως υπερασπίζονται το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αποφασίζει ο ίδιος για το σώμα του. Είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και της τιμωρίας όσων δε τον δέχονται για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, λόγω φόβου ή αβεβαιότητας σε κάτι καινούριο, ενδεχομένως. Είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι η άρνηση ορισμένων είναι εις βάρος της υγείας των υπολοίπων” αναφέρουν αρχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατόπιν όμως κάνουν τον διαχωρισμό: “Βλέπουμε όμως, ότι η στάση μας αυτή δε γίνεται κατανοητή από μια μεγάλη ομάδα ατόμων του αντιεμβολιαστικού κινήματος, των αρνητών, των αυτόνομων, των πάσης φύσεως ατομικοτήτων που διακηρύσσουν ότι δεχόμενοι τα μέτρα προστασίας και δεχόμενοι να εμβολιαστούμε υπηρετούμε το σύστημα και το κράτος, το οποίο είναι άλλωστε και ο αιώνιος δυνάστης. 

Εδώ υφίσταται ένας παράλογος συλλογισμός, καθώς, ναι, οι αναρχικοί είμαστε κατά του κράτους, αλλά όχι κατά των συνανθρώπων μας. Αν πιστεύουν ότι η άρνηση της αναγκαιότητας των μέτρων προστασίας ή του εμβολιασμού θα τους φέρει πιο κοντά στο να ρίξουν το κράτος είναι γελασμένοι. Αν πιστεύουν ότι θέτοντας σε κίνδυνο μόλυνσης τους συντρόφους τους, τον κάθε άνθρωπο, τον διπλανό τους, θα τους κάνει επαναστάτες τότε σε καμία περίπτωση δε βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Αν πιστεύουν ότι διχάζοντας το λαό που θέλει να επαναστατήσει θα επιτύχουν την επανάσταση απέναντι στο κράτος τότε και πάλι, κάνουν λάθος”.

Τέλος κάνουν λόγο για “ψευδοεπαναστάτες και ποικίλα καλυμμένα συμφέροντα υπό το μανδύα της επανάστασης, ατομικοτήτων που, με το πρόσχημα του ανθρωπισμού και της ελευθερίας, καλλιεργούν μίσος, οργή, παραπλάνηση και διχασμό”.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ