Κοινωνία

Τζανάκης: Διανύουμε το νέο κύμα πανδημίας, την «πανδημία των ανεμβολίαστων»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την εικόνα που ο ίδιος πιστεύει ότι θα έχουν τα νοσοκομεία της χώρας τις επόμενες εβδομάδες, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως δεν πρόκειται να αποκλίνουμε ιδιαίτερα από τα δύο επικρατέστερα σενάρια, το καλό σενάριο των 3.500 κρουσμάτων και το δυσμενές σενάριο των 4.500 κρουσμάτων με άδηλη ακόμη την κορύφωση, η οποία πιθανόν να ήταν με 5.000 – 6.000 κρούσματα.

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για το πιο ευνοϊκό σενάριο χωρίς ωστόσο να απομακρύνεται η πιθανότητα να βρεθούμε και στο αρνητικό σενάριο: «Είμαι πιο αισιόδοξος αυτή τη φορά ότι μπορεί να πάμε λίγο καλύτερα».

Σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, ο καθηγητής εκτίμησε πως αυτή έχει παίξει βασικό ρόλο στην εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Χαρακτήρισε το νέο κύμα πανδημίας «πανδημία των ανεμβολίαστων» και σημείωσε πως στο νοσοκομείο Σωτηρία στις 300 διασωληνώσεις ασθενών με επιπλοκές από τον κορονοϊό μόνο οι 2 ήταν ανεμβολίαστοι.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές