Κοινωνία

Λάρισα: Ενδείξεις δολοφονίας πίσω από τον μυστηριώδη θάνατο μάγειρα

Βρέθηκε απαγχονισμένος στο πίσω κάθισμα του οχήματός του, με την είδηση να συγκλονίζει τη Λάρισα και όχι μόνο…

Πέντε χρόνια μετά το θάνατο του Δημήτρη Σαράντη 31 χρόνων στο Μέντλινγκ της Βιέννης, ο εισαγγελέας «είδε» την δολοφονία του άτυχου μάγειρα και στέλνει τη δικογραφία σε τακτικό ανακριτή για νέες καταθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγους μήνες πριν, η ανακρίτρια Λάρισας μετά από τρεισήμισι χρόνια έρευνας, είχε στείλει την υπόθεση στο αρχείο αποδίδοντας τον θάνατο του Δημήτρη σε αυτοχειρία.

Η οικογένεια προσέφυγε στον εισαγγελέα τονίζοντας την έκθεση του ιατροδικαστή και τεχνικού συμβούλου της, καθηγητή Ματθαίου Τσούγκα που μιλούσε για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε δεκτή την προσφυγή και έστειλε τη δικογραφία σε τακτικό ανακριτή ασκώντας παράλληλα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων.

Ο πατέρας του άτυχου Δημήτρη Σαράντη, είχε μιλήσει στην εκπομπή Φως στο Τούνελ και ο πόνος του ξεχείλιζε. «Τα ευρήματα ήταν φανερά, χτυπήματα στο κεφάλι, ένεση στο δεξί χέρι, ενώ ήταν δεξιόχειρας. Τον κάνανε να πεθάνει με τις ουσίες που του χορήγησαν και στη συνέχεια έστησαν το σκηνικό για να φανεί πως αυτοκτόνησε. Η συγκεκριμένη ουσία που βρέθηκε στο σώμα του δε συνταγογραφείται, χορηγείται μόνο στα νοσοκομεία.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ίδια εκπομπή, ο δικηγόρος της οικογένειας Στέλιος Σούρλας, είχε αναφέρει: «Μου κάνει εντύπωση πως ενώ έχουμε καταθέσει μήνυση εδώ και τρεισήμισι χρόνια και έχουμε κατονομάσει τους δολοφόνους, η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στην Πρώτη Τακτική Ανακρίτρια Λάρισας. Τον Ιούνιο του 2019 απευθύνθηκα στον Εισαγγελέα της Αυστρίας προκειμένου να ασκήσει ποινική δίωξη και να επιταχυνθεί η συνεννόηση μεταξύ των Εισαγγελικών Αρχών των δυο χωρών.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δημήτρης Σαράντης εντοπίστηκε νεκρός την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, από φίλους και τη σύζυγό του. Βρέθηκε απαγχονισμένος στο πίσω κάθισμα του οχήματός του, στο παρκινγκ του Ομοσπονδιακού αθλητικού κέντρου του Μέντλινγκ της Βιέννης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ