Κοινωνία

Πυροσβέστες: Μετακινήθηκαν από την ΕΜΑΚ και όσοι είχαν νοσήσει

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, Βασίλης Φερτάκης, κατήγγειλε ότι στις μετακινήσεις των Πυροσβεστών από τις 8 ΕΜΑΚ προς άλλες υπηρεσίες επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί, υπάρχουν σίγουρα δύο που δεν θα έπρεπε να μετακινηθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φερτάκης αναφέρεται στην 6η ΕΜΑΚ με έδρα την Πάτρα, από την οποία μετακινήθηκαν οκτώ άτομα. Σύμφωνα με τον ίδιο και το gnomip.gr οι έξι εξ αυτών δεν είχαν κάνει το εμβόλιο, ένας είχε νοσήσει με Covid και ένας ακόμα είχε εμβολιαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Περιμένουμε επίσημη απάντηση από τη φυσική ηγεσία για ποιόν λόγο μετακινήθηκαν και συνάδελφοι που είχαν εμβολιαστεί ή νοσήσει. Είμαι έντονα προβληματισμένος για το σκεπτικό της απόφασης. Μήπως επειδή συμμετείχαν και αυτοί στην δικαστική διεκδίκηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Φερτάκης, σε μια πράγματι εύλογη απορία.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης σε δηλώσεις του χθες, επεσήμανε: «Εφαρμόστηκε απλώς η σχετική διαταγή. Είχαμε δώσει ένα μεγάλο χρονικό περιθώριο σε όσους υπηρετούν στην υπηρεσία για να εμβολιαστούν. Η ΕΜΑΚ παρέχει συνδρομή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όποιο μέρος του κόσμου, αν κριθεί αναγκαίο. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να είναι ανεμβολίαστοι».

https://youtu.be/BcHYiiUIftI

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...