Κοινωνία

Ταξίδι με πλοίο: Συνελήφθη ταξιδιώτης με πλαστό rapid test

Το χρονικό των καθολικών ελέγχων στα λιμάνια από την περασμένη Πέμπτη που ανάγκασαν χιλιάδες ταξιδιώτες να μην ταξιδέψουν, μας περιγράφει ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου και αντιπλοίαρχος Νίκος Κοκκάλης.

Για «ελεγχόμενη κατάσταση» με «καθολικούς κι όχι δειγματοληπτικούς ελέγχους στα λιμάνια» μιλά στο Sputnik o επικεφαλής εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου, αντιπλοίαρχος Νίκος Κοκκάλης, περιγράφοντάς μας τη γενική κατάσταση που επικρατεί από την περασμένη Πέμπτη στην ακτοπλοΐα, οπότε τους ελέγχους των ταξιδιωτών, μετά από κατά συρροή «παρατράγουδα», ανέλαβαν δυνάμεις του Λιμενικού.

«Έχουμε κατεβάσει στα λιμάνια ακόμη και δόκιμους για τους ελέγχους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κοκκάλης, που ωστόσο αγνοεί την καταγγελία που έφτασε στο Sputnik, για πλοίο που αναχώρησε για το Ηράκλειο της Κρήτης (βραδινό δρομολόγιο) χωρίς να γίνει έλεγχος στους επιβάτες, οι οποίοι απλώς επιδείκνυαν το συμπληρωμένο φυλλάδιο των ακτοπλοϊκών χωρίς να ζητείται περαιτέρω έγγραφο για την πιστοποίηση της ταυτότητας και της εγκυρότητας της υγειονομικής κατάστασης του ταξιδιώτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάντως το πρωί της Δευτέρας, για το Blue Star Δήλος, 12 λιμενικοί διενήργησαν ελέγχους, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον αντιπλοίαρχο, «να μην έχουμε καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις».

Το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου ταξίδεψαν από τα λιμάνια μας 297.000 επιβάτες, με τους 20.000 να αναχωρούν από τον Πειραιά.

«Οι έλεγχοι πλήρεις» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου και ο κόσμος «δεν διαμαρτύρεται που πρέπει να ελεγχθεί».

Το Λιμενικό είναι βεβαίως πριν τον καταπέλτη.

«Μετά απ' αυτόν ζητάμε από τις εταιρείες να ελέγχουν για τις μάσκες και τις αποστάσεις των επιβατών, γιατί είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να είμαστε μέσα σε όλα τα καράβια» τονίζει ο κ. Κοκκάλης.

2.459 επιβάτες εκτός πλοίων και μία σύλληψη για πλαστό rapid test.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βεβαίως, δεν λείπουν και οι παραβάτες: Μόνο το τριήμερο 16-17 και 18 Ιουλίου 2.459 άτομα δεν ταξίδεψαν τελικά, καθώς δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα ή δεν είχαν υποβληθεί σε test.

«Οι 1.127 ήταν από και προς την Εύβοια και οι 367 από Ωρωπό και Ερέτρια. Οι περισσότεροι δεν είχαν κάνει self test κι επομένως δεν ταξίδεψαν» διευκρινίζει ο αντιπλοίαρχος.

Το Λιμενικό προέβη, σύμφωνα με τον κ. Κοκκάλη, και σε μια σύλληψη για πλαστό rapid test, 34χρονου αλλοδαπού, που «αμέσως οδηγήθηκε στον εισαγγελέα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ