Τόλης Βοσκόπουλος
Κοινωνία

Τόλης Βοσκόπουλος: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 81 ετών, άφησε ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο οποίο πέθανε από ανακοπή καρδιάς στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο τραγουδιστής βύθισε στο πένθος τη σύζυγό του Άντζελα Γκερέκου και την κόρη του Μαρία λίγες μόλις μέρες πριν από τα γενέθλια του, που είναι στις 26 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε επιλέξει τον τελευταίο καιρό ν' απέχει από τα φώτα της δημοσιότητας. Πριν από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, τον Φεβρουάριου του 2020, ο γνωστός τραγουδιστής εμφανιζόταν στο νυχτερινό κέντρο, Baraonda, καθηλώντας κάθε φορά με την ερμηνεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία του λαϊκού τραγουδιστή θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 15:00 από το Α’ Νεκροταφείο. Εκεί, φίλοι και συγγενείς θα τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

https://www.youtube.com/watch?v=EggGm63Ym7g

Μαρία Ιωαννίδου: «Τον αγαπούσα πολύ, έχασα ένα μέλος από την οικογένειά μου»

Απέραντη θλίψη στο ελληνικό τραγούδι και στους χιλιάδες φίλους του σκόρπισε η είδηση του θανάτου του σπουδαίου τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου. Οι ανώνυμοι και επώνυμοι φίλοι του καλλιτέχνη, ο οποίος χάραξε ανεξίτηλο το σημάδι του στο ελληνικό τραγούδι τον αποχαιρέτησαν μέσω Twitter. Παράλληλα, η Μαρία Ιωαννίδου είχε συνεργαστεί πολλές φορές μαζί του, και μάλιστα, ήταν στο πλευρό του στην τελευταία παράσταση που συμμετείχε πριν από δύο χρόνια στο «Μαριχουάνα Στοπ».

«Δεν το πιστεύω αυτό που συμβαίνει. Το έμαθα από εσάς. Είναι συγκλονιστικό. Συγγνώμη που με ακούτε έτσι, αλλά εγώ γνώριζα τον Τόλη χρόνια πίσω στην πρώτη παράσταση που έγινε τότε για τη Μαριχουάνα, ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές μαζί. Ήταν συγκλονιστικός ο Τόλης. Γέμιζε όλη η Λεωφόρος Αλεξάνδρας για να έρθει να δει τον Τόλη, αυτό τον ερωτικό, τον μελωδικό, τον όμορφο Τόλη Βοσκόπουλο» δήλωσε συγκινημένη η Μαρία Ιωαννίδου στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not».

«Είχαμε και πολύ καλές φιλικές σχέσεις. Ήταν γλυκός, τρυφερός, γενναιόδωρος με τις γυναίκες. Μου είχε χαρίσει τότε ένα σκυλάκι και το είχα 15 χρόνια. Τον αγαπούσα πολύ τον Τόλη ήταν εξαιρετικός, ήταν μοναδικός, ήταν ξεχωριστός και δεν είναι λόγια αυτά που λέγονται τώρα, είναι λόγια που λέγονται πάντα.΄Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας μου, της ιστορίας μου, της πορείας μου, γιατί καταλαβαίνετε, ήμουν και εγώ πολύ νεαρή τότε που ξεκινούσα. Πριν από έναν χρόνο ήμασταν μαζί. Όποτε έβγαινε στη σκηνή εγώ έκλαιγα. Μου έπιανε το χέρι πάνω στη σκηνή. Αυτή τη στιγμή χάνω ένα μέλος από την οικογένεια μου. Τον αγαπούσα, μου θύμιζε τόσα πολλά. Επρόκειτο να συνεργαστούμε ξανά, αλλά…» πρόσθεσε.

https://www.youtube.com/watch?v=yIqZUQbb4hs

Ο γιος του μανάβη που «μάγεψε» την Ελλάδα

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά (Κοκκινιά). Ήταν το τελευταίο παιδί μίας πολυμελούς οικογένειας. «Οι γονείς μου ήταν Μικρασιάτες και ήρθαν με τη Μικρασιατική Καταστροφή. Εγώ γεννήθηκα εδώ. Εχω όμως και μια άλλη καταγωγή, τη λαϊκή καταγωγή της γειτονιάς. Με μεγάλωσαν με αρχές, δίπλα σε ανθρώπους που δεν ήταν καλλιεργημένοι. Να φανταστείτε είδα το κέντρο της Αθήνας στα 13 μου χρόνια. Μέχρι τότε ήμουν στη λαχαναγορά στα Λεμονάδικα. Εκεί όπου ήταν ο πατέρας μου, ο οποίος κατάφερε, ένας Σμυρνιός πρόσφυγας, να γίνει αφεντικό. Εκανε μαγαζί στα Λεμονάδικα στον Πειραιά και έγραψε το όνομά του απ’ έξω. Καμάρωνε πολύ» είχε αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο».

https://youtu.be/XmOf-F4Dydo

Από μικρή ηλικία, ο πατέρας του τον έπαιρνε στην αγορά να μάθει τη δουλειά. «Εγώ όμως δεν μπορούσα αυτή τη δουλειά, αλλά δεν του έλεγα τίποτα, γιατί ήμουν παιδάκι. Μέχρι που έφτασα στα 15 μου χρόνια και είδα ότι δεν αντέχω την κατάσταση της λαχαναγοράς» είχε αποκαλύψει. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958 και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. «Πήγαν οι γονείς μου να δουν μία παράσταση και πήραν κι εμένα. Μόλις είδα την παράσταση, τρελάθηκα!. Είπα, αυτή τη δουλειά θα κάνω. Ο πατέρας μου ήταν έτοιμος να με σφάξει. Ομως ήταν τόσο λεβέντης που πήγε και με έγραψε σε δραματική σχολή, στο Εθνικό Ωδείο του Μανώλη Καλομοίρη».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Βήμα - βήμα» του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα. Η καθιέρωσή του στο πεντάγραμμο ήρθε με την «Αγωνία» τη σημαδιακή χρονιά του 1968 (σύνθεση Γιώργου Ζαμπέτα) που μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή. Είχε ένα εντυπωσιακό φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων.

https://youtu.be/3ybkqcDwIBQ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ